torsdag, februari 16, 2023

Årets nionde inköp

Smått euforisk har jag nyss druckit ur muggen med kvällste. Nu är jobbet avklarat för idag och efter en liten insats i morgon, som innefattar bland annat att lägga autosvar på arbetse-posten och stänga båda arbetstelefonerna, så är jag ledig ända till måndag 27 februari. Tjohooo!

Årets nionde inköp gjorde jag i lördags då jag var iväg med yngsta sonen till stan.

Och nej, inget garn här inte, men nog tidningar, HJ nr 7 och Kotiliesi nr 3.

Jag föll för den här virkade filten. Men vid närmare eftertanke, så är nog den här för gles, inte sant? Eller värmer hålen?

I Kotiliesi finns också ett virkmönster, en virkad halsduk i restgarner. Men heeej, hallå, mina restgarner ser inte alls ut så där. Finns liksom inte en chans att jag skulle få dem att passa ihop färgmässigt så där fint.

Lite motstridiga uppgifter är det allt i den här artikeln om färglära. Å ena sidan står det att man modigt ska pröva olika färgkombinationer. Men å andra sidan så får man här veta hurudana färger man ska använda för att de ska passa ihop. Minst sagt förvirrande alltså.

Bra saker idag:
  • Har klarat av veckans längsta arbetsdag. Tjohoo!

  • Började arbetsdagen i den bästa av byar i norra grannkommunen och en av kursdeltagarna sandade snällt gången upp till kurslokalen. Tack för det. vi hölls alla på fötter!

  • Riktigt festlig och god servering i pausen: Laxsmörgåsar, smörgåsar med sallad, skinkkorv, gurka, ost och tomat på hembakat surdegsbröd, små hembakta karelska piroger, skogsbärspaj och apelsinkaka! Mums filibabba!
Önskar er en skön fredag. Njut!



Inga kommentarer: