torsdag, februari 23, 2023

På slutrakan

Inte många projekt kvar att starta nu i JyJy2023 och bra så, för nu börjar det bli lite svårt att välja garn eller mönster. Finns det ena, så finns inte det andra. Lite harmfullt. Igår kväll i sängen just innan jag skulle somna kom jag på att de här sista projekten måste vara någorlunda små, så att jag faktiskt hinner få dem alla färdiga på midsommarnatten. Dessutom kan det behövas projekt i bomullsgarn ifall det blir en varm vår och försommar. Det gäller att vara förutseende.

I måndags lade jag upp fem maskor till en spetsstickad sjal, JyJy2023 nr 16. Det här garnet har jag också gått och klappat om en längre tid, så nu var det dags att göra slag i saken. Hoppas att det räcker med två nystan.
I tisdags lade jag upp maskor för en vit babytunika, JyJy2023 nr 17. Och som sagt, om det inte lyckas, så får det bli dockkläder istället!

Idag har jag kämpat med JyJy2023 nr 18. Hur jag än går ner i stickornas grovlek, så blir bakstycket för brett. Efter tre rivningar fick jag ge upp, för det här garnet är inte det enklaste i världen att riva. 
Men skam den som ger sig, jag vill ju sticka en jacka av det här garnet, så nu har jag gluttat på Sirdars webbplats och hittade där ett gratismönster på engelska. Det ska jag göra ett nytt försök med, men kanske först i morgon. Det är ju några dagar tid ännu till sista februari.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till åtta.

  • Kokade ägg till frukost, dagen till ära!

  • Fick iväg en pytteliten reseräkning, som det nu visade sig att jag inte hade behövt göra förrän nästa månad.

  • Fick undan disken!

  • Har inte behövt laga mat. Skönt med storkok.

  • Kunde ge lite tips åt en kollega, som kört fast. Det är i samklang med dagens "lucka" i fastekalendern. Inte illa.
Önskar er en fridfull torsdagskväll.
Själv ska jag sätta mej i stickfåtöljen och ta det lugnt.


 

2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Oj nu har du nog projekt på G. Alla så intressanta och så spännande se om du är klar till midsommar. Jag håller tummarna 👍

Vet du om dessa novita-Fader boxarna bara innehåller mönster på finska?
Såg jättehärligt geisha mönster som jag skulle vilja göra.

A en fin fredag 😊

Inge sa...

Tack! Ja, det ska nog bli spännande och ett styvt jobb att få allting färdigt. Det är faran med att starta en massa projekt. Glad är jag ändå över att äntligen ha fått de där extra härliga garnen på stickorna.
Sen ska man förstås inte ta det hela så gravallvarligt. Hinner jag inte få färdigt till midsommaren så återstår ändå många lediga sommardagar.
Tyvärr är mönsterbeskrivningarna i de där boxarna enbart på finska. Kanske du kan skicka e-post till Novita och be dem översätta? Annars finns det sidor med de finska sticktermerna som man kan kolla på. Rätt snabbt kommer man underfund med vad de olika förkortningarna står för. Och kör du fast så får du fråga mej. Jag lovar hjälpa.
En riktigt fin fredag till dig med. Här ska jag kämpa på med de sista JyJy2023 projekten!