onsdag, februari 01, 2023

En fin dag

Igår natt begick jag ett fatalt misstag. Det tog sin lilla tid innan jag äntligen kunde sträcka ut mej i bädden. Men jag var inte ensam där, nej, för jag tog med mej den där boken Lumoavat neulehuivit (Förtjusande eller hänförande stickade sjalar om man översätter direkt), som jag fyndade på loppis i november förra året. Midnattstimmen var redan slagen och där låg jag i sängen och bläddrade ivrigt bland sjalmönstren i boken. Ååh, så fin den där fluffiga rosa såg ut, för att inte tala om den där i skirt spetsmönster eller den där med ränder eller...
Men har jag alls sånt där garn i lager? Skulle jag kunna sticka nån av de där sjalarna?

Min hjärna gick på högvarv och jag skulle allra mest haft lust att rusa iväg till hobbyrummet och inspektera mitt garnlager. Så nääe, inte läsa mönsterböcker mitt i natten!

– Va gör du, undrade bisin min i morse då jag rusade iväg till hobbyrummet och grävde i garnlagret.
– Int kan du börja sticka nu, du ska ju på jobb.
– Nä, nä, jag ska bara kolla lite, svarade jag, som till min glädje hittade hela tre olika garnmöjligheter till ett sjalprojekt. Det enda tveksamma är att de alla är självrandande och såna där garnkakor är svåra att riktigt veta hur de blir att se ut i slutändan.

Bra saker idag:

  • Fick skriva under mitt arbetsavtal idag och får nu fortsätta här i stan ett halvt år till. Tack för det.

  • Veckomötet var snabbt undanstökat.

  • Var iväg på arbetslunch med kollegan. På Bistro Kronan serverades idag köttfärslimpa med mos och jägarsås, alltså svampsås. Lingonsylten begärde vi extra till, för köttfärslimpan behöver den. Så gott, så gott. 

    Lite torr var sedan morotskakan i ny tappning. Jag borde ha valt ett annat bakverk till efterrätt.
    Härligt att kunna träffas så här utanför datasalen och med lite mera tid än annars.

  • Jag hann iväg till andra ändan av etablissemanget och stickcaféet där. Idag var där riktigt många på plats och det var trevligt.

  • På stickcaféet finns alltid snälla människor och så var det också idag. M delade ut egenhändigt sydda fina pannlappar och jag som satt vid samma bord som hon roffade genast åt mej detta par. Är det att gama? I synnerhet med tanke på att det var flera som blev utan?

    Så här fint i påsar var pannlapparna förpackade. Fyllningen tål hetta, så nu är det bara att börja kocka. Tack för de här!

  • Äldsta sonen hjälpte till med veckohandlandet. Skönt att slippa kånka och bära ensam.

  • "Du är den trevligaste läraren jag haft", sa min kursdeltagare ikväll då hen fick digistöd på distans. Hen tillade att nu var hens kvällströtthet, som bortblåst. Det verkar som om jag fortfarande är i rätt bransch. Glad och tacksam för det.

  • Bisin min tog hand om disken i kväll. 
Önskar er alla en skön torsdag,
Själv ska jag i morgon försöka klara av fyra kurser på tre olika platser! Och nej, ikväll lägger jag mej utan intressanta och lockande stickböcker. Men innan dess ska jag ännu kolla att jag klarar av alla övningar i morgondagens kurser och kanske, kanske om jag orkar, ladda ner ett gratis program och kolla om det överhuvudtaget är användbart. Tjolahopp!

Inga kommentarer: