onsdag, februari 22, 2023

Så skönt...

 ... att vara ledig och bara göra roliga saker. Ja alltså göra det man vill och själv bestämma över sin dag. Vågar inte ens tänka på hur det ser ut i kalendern nästa vecka! Eller ska jag ändå glutta lite?

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov ända till nio! Eventuellt kunde jag ha sovit lite längre om det inte hade varit för bisin mins smällande i dörrar och telefon, som ringde hela tre gånger i morse.

  • Var iväg till stickcaféet tillsammans med stickväninnan B. Vi åt lunch innan stickandet började. Så roligt att äntligen kunna besöka caféet och få träffa nästan alla igen.

  • På stickcaféet konstaterade vi att det är bra att vi har någonting att göra, sticka eller virka, så att tiden inte blir lång, som den kan bli för vissa. Så härefter kommer vi att ta hushållet med jämnmod och tänka hur bra vi ändå har det, som inte har det minsta långtråkigt.

  • Kunde ge bort det här garnnystanet, som har en vacker varm grön färg. Jag ramlade över det när jag letade efter annat garn och tänkte att det här ska minsann stickväninnan B få. Hoppas att hon blev glad. Det är förstås jag, som har förlorat ytterligare 100 gram. Min garnbantning går riktigt bra trots att inget av det jag gör tycks nu bli färdigt.

  • Fick lära mej hur man får ut garnändan ur ett nystan. Superbra kunskap! Tack för den.

  • När jag kom hem hade äldsta sonen skalat och tärnat rotsaker, så det var bara för mej att ta fram 10 liters kastrullen och koka korvsoppan. Värmer gott nu då det var lite kallare.
Önskar er en skönt torsdag.
Själv meddelade jag åt bisin min att jag tänker sitta och sticka hela dagen lång i morgon. Han mumlade blott till svar, så få se nu. De facto borde jag väl nog städa liite, liite grann i varje fall. Huvudsaken är att jag hinner lägga upp ytterligare ett nytt JyJy2023-projekt, så jag hinner med allting före sista februari.  Få se vem som sen ska sticka färdigt alla projekt... 

Inga kommentarer: