lördag, februari 11, 2023

Gårdagens paket

Igår skrev jag ju att äldsta sonen hade varit till postens paketautomat och snällt nog hämtat ut ett paket åt mej. 

Bisin min tror att det innehåller garn. Man kan ju undra varför?! 😃 
Att jag alls blev med det här paketet, alltså det är fråga om en prenumeration, beror på sociala medier, vad annat? I någon av av alla de där stickgrupperna, som jag finns i på Facebook, tror att det var i gruppen Me novitalaiset, såg jag att medlemmar klagade över att de inte kom åt att beställa de här paketen. Som den datalärare jag är, så måste jag förstås genast undersöka saken och försöka komma underfund med var tekniken strulade. Plötsligt hade jag kommit in utan minsta problem och innan jag hann tänka en endaste vettig tanke, så hade det gått på tok! Jag hade helt enkelt tecknat en prenumeration på Sockmagisterns boxar från Novita! 🙈
Det var ju nu inte riktigt meningen att det skulle gå så där. Inte har jag ju varit särskilt flitig med sockstickandet på senare tid efter maratonstickandet i början av året. Igår kväll fick jag dock en sockfot färdig så långt att jag nu kan börja med tåhoptagningen. Den orkade jag inte fundera på igår kväll och jag kunde inte bestämma mej för vilken sorts hoptagning jag skulle sticka, så jag lämnade hoptagningen till en annan dag och gick och lade mej.

Tyvärr hade bisin min alldeles rätt i det att det finns garn i boxen! Och det skulle jag inte alls behöva. Men se så härlig färg! Vem som sen ska sticka så där långa sockor vet jag inte. Redan mönsterdiagrammet fick mej att baxna.

De här flätstickorna har jag haft nytta av redan idag, då jag jagade en bångstyrig maska i en ny uppsatt stickning.  Så här kommer förresten Novitas förpackningar för stickor och andra verktyg att se ut härefter. Bort med plastförpackningarna. Det är bra för miljön, så tack Novita.

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan.

  • Vi repeterade frågeorden i spanskakursen, så det kändes som att jag hängde med.

  • Yngsta sonen knackade på dörren på eftermiddagen och tog med mej till stan. Jag bjöd honom på en sen lunch och så tog vi ett hastigt varv via mataffären. 

  • Sol och härligt vinterväder ute idag.

  • Äldsta sonen tankade min plåtlåda ikväll, så nu kan jag susa iväg direkt på måndagsmorgonen till jobbet i Söderkulla. Skönt.
Nu är det dags att blanda dippen och sen hänge sig åt Melodifestivalens deltävling nummer två.

Ha en riktigt skön mellokväll och en fin söndag!



Inga kommentarer: