fredag, februari 10, 2023

Årets sjunde inköp

Stormandet har fortsatt idag. Klockan fem i morse var det värsta snöovädret här hos oss. Det avtog lite och lugnade ner sig senare på morgonen, för att sedan under förmiddagen fortsätta med full fart. På eftermiddagen fortsatte det att blåsa, men solen tittade fram mellan molnen som jagade varann i ilfart.

Årets sjunde inköp gjorde jag förra veckans onsdag.

Det blev förstås en sticktidning, vad annat då man är på garnbantningskur? Men lite väl optimistiska är de allt på den här tidningsredaktionen då de skriver "Neulo lankakori tyhjäksi", alltså sticka så garnkorgen blir tom. Haaa, har de alls sett hur mycket restgarner här finns? Jag betvivlar starkt att jag blir av med mina restgarner fastän jag skulle sticka varenda en modell från den här tidningen!

Man skulle också kunna vinna ett ämbar fullt av garn, men nu minns jag inte riktigt vad man skulle göra för att vara med i den tävlingen. Jag lånade nämligen ut den här tidningen genast i tisdags. Det är liksom bra att flera får dela på mitt inköp, inte sant? Troligtvis får jag tillbaka tidningen inkommande tisdag, så det är lugnt.

Apropå tävlingar ännu, så har Novita utlyst en designtävling. Det gäller att använda något av Arabias mönster och designa en stickning utgående från kärlet. OBS! Muminmuggarna är inte med i den här tävlingen. Senast 15.5 ska man lämna in foto på sitt nya alster med Arabiamönster för att vara med i tävlingen. Och nej, glöm det, det här är ingenting för mej, men kanske något för nån annan flitig stickare?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe före klockan åtta! Bisin min tyckte förstås att jag var galen, som steg så tidigt upp, fastän jag inte behövde göra det. Men själv var jag riktigt nöjd, för jag hade så mycket kontorsjobb, som jag inte hunnit med under den gångna veckan.

  • Skrev mötesprotokollet från i onsdags, färdigställde föreläsningsmaterialet från i onsdags och skickade iväg det till deltagarna, förberedde två av inkommande torsdagens fyra kurser, svarade på e-post och i telefon, bokade om handledningstider osv. Skönt att få undan allt det där, så det blir lite mindre kvar att göra nästa vecka. Och nej, nej, nej. Jag vägrar jobba på veckoslutet nuförtiden. Så glad att jag har lärt mej att säga nej och ta vara på min fritid.

  • Äldsta sonen skötte veckohandlandet alldeles ensam idag. Skönt, så frestades inte jag att göra några som helst förhastade inköp. Ja, och så kunde jag ju jobba i lugn och ro här hemma.

  • Han hämtade också snällt ut mitt paket från postautomaten. Tack för det.

  • Så skönt att kunna jobba hemifrån och inte behöva åka någonstans alls. Bra med sådant emellanåt. Nästa vecka ligger jag igen på vägen och åker från den ena kursplatsen till den andra.
Nu önskar jag er alla en riktigt fin lördag.

Själv ska jag nu välja mellan att sticka färdigt ett par sockor eller börja på något nytt spännande projekt... Hmmm, å ena sidan... å andra sidan... Få se om förnuftet eller känslan vinner...
Hur som helst, jag måste bort härifrån datorn nu och göra någonting helt annat.


Inga kommentarer: