lördag, februari 18, 2023

Två nya projekt

Här hos oss har det snöat hela dagen och jag har suttit nästan hela dagen framför datorn. Lite emellanåt har jag ivrigt kilat in till hobbyrummet lagt pannan i djupa veck och klappat garn. Kan nån av er nu säga var de där svarta och vita nystanen jag köpte i augusti förra året finns? Och har nån av er sett min röda låda med virknålar? Den är försvunnen, så hur ska jag kunna virka nu? Och var finns mönstret till den där stjärngrytlappen jag redan tog fram garnet till? Och varför ramlar jag alltid över sånt ljuvligt garn till helt andra projekt än de projekt jag borde starta?

Det är alltså smått panik nu, för jag ska ännu starta 10 nya projekt för att hänga med i JyJy2023. 🙈 
Just nu känns det där som en av  mina sämsta idéer någonsin. Och jo, det finns en massa projekt jag skulle vilja starta, men nu vill jag också få någonting färdigt. Och tja, så vet jag inte riktigt vilka projekt jag vågar starta, för hur ska jag hinna få dem färdigt stickade till midsommarnatten?
Dessutom, varje gång jag går in i hobbyrummet och rotar i mina plastlådor, som ju var i nån sorts ordning, så radar jag om mina nystan, så att jag till slut inte hittar nånting alls. Och till råga på allt håller nu både mina projektväskor och strumpstickor på att ta slut. Bisin min tycker att jag är helgalen och det med rätta!

Igår lade jag i varje fall upp maskor till en tvättlapp i dubbel patentstickning. Tänkte att det går fort att få den färdig. Märkte dock att det här inte precis är någonting jag kan sitta och sticka på framför tv:n. Eventuellt var också de här bomullsgarnnystanen reserverade för något annat, men nu får det bära eller brista. Det här är JyJy2023 nr 9.

Minns ni garnet jag fick av min snälla stickväninna B? Det har legat snällt och väntat på att få komma på stickorna och igår hände det!
Det här ska bli flaggsockor, tredje paret. Det var riktigt skönt med 2 räta, 2 aviga igår då jag såg på semifinalen i snooker, men fråga nu inte i vilken turnering! Det här är JyJy2023 nr 10.

Bra saker idag:
  • Vaknade 45 minuter före väckarklockan.

  • Spanska kursen är fortfarande rolig och intressant. Idag fick vi lära oss adjektiv.

  • Jag fick undan en uppgift, som har tyngt mej en tid och som jag tyckte att var lite motig att ta itu med. Puuust. Man borde inte skjuta upp och låta uppgiften växa till ett berg, men... ja det finns så mycket annat roligt här i världen.

  • Fick iväg en utmanande e-post.

  • Jag har inte behövt laga mat idag! Tjohooo!
Nu lite provlappsstickning och så sätta upp några nya alster till. Nu skulle jag faktiskt börja virka lite emellanåt. Ja och använda restgarner, så där riktigt på riktigt.

Önskar er en trevlig lördags- och mellokväll. Och gillar ni inte Melodifestivalen, ingen fara, byt bara tv-kanal. 😀


Inga kommentarer: