tisdag, mars 07, 2023

Årets tolfte inköp

Timmen är igen sen och det för att jag inte var hemma förrän efter klockan 20 i kväll. Jag har helt enkelt inte hunnit tidigare till min dator.  Arbetsdagen har gått fort och varit givande. MEN... alltså, vet ni vad jag har gjort? Jo, jag har lovat jobba lite som timlärare i västra grannstaden ännu nästa läsår! 🙈 Hur kunde jag nu lova det? Nå, jo, det är ju så härligt att få jobba med undervisning, så... ja, klart att jag alltså sa ja utan en tanke på kvällsjobbet, att köra i ur och skur... Visst är jag tokig?

Årets tolfte inköp skedde i fredags. Då var det en riktig shoppingdag, för jag besökte hela tre olika affärer. 
Det började med att kollegan, som jag fick åka hem med från västra grannstaden, skulle iväg till Puuilo. Jag följde förstås med in fastän jag inte skulle ha någonting. Förutom kattmat kom jag hem med det här:

En städtrasa. Ni må tro att bisin min skrattade.
– Du städar ju int, hickrade han.
– Nä, nå, men jag måste ju nog ha ordentliga städgrejer, muttrade jag lite ohörbart. Vem vet, en vacker dag blir jag kanske inspirerad? Hmmm... månntro det?
Hur som helst, nu kan jag liksom städa ifall jag vill och bra så.

Texten på den här handkrämsburken ser verkligen lovande ut. Men, men, jag testade den och nääe, den passar inte mina händer. Ska ge den åt yngsta sonen, som använder den här smörjan, ursäkta salvan.

Från Puuilo körde kollegan till Rusta på min begäran. Jag hade nämligen fått i uppdrag av äldsta sonen att skaffa rakblad. Och klart att mamma uppfyller en sådan önskan. Förutom de där bladen och förstås kattmat kom jag hem med det här:
Tre plastlådor till priset av två. Trots att bisin min grälade på mej, så är nog det här en nödvändig investering. Ni ska få se, snart är de här lådorna proppfulla. Och gissa med vad?

Två förpackningar med påskservetter. Första gången gick vi helt tufft förbi den proppfulla lådan med servetter, men när vi kom till den andra lådan närmare kassan, så gav kollegan och jag upp. Hon behövde en förpackning, men för att få dem förmånligt var man förstås tvungen att köpa tre förpackningar. Det gjorde jag och gav sen den ena åt henne som tack för skjutsen. Få se om jag alls får användning för dem här i påsk?
Ja, ja, jag erkänner jag köpte också en pytteliten påse med hallonbåtar. Synd att det inte fanns stora påsar. Hallonbåtarna är förstås redan uppätna.

På kvällen var jag ännu iväg med H till mataffären. Då kom jag hem med de här:
Muminmuggar till sommarens saftkalas och blåvita antikljus till självständighetsdagen i december. De här fanns i billiga hyllan, så det var bäst att passa på!

Och vid kassan ramlade den här pensionärstidningen ner i kundvagnen! Här finns en hel del fina stickmönster, två av dem ser ni här på pärmen.
Som ni märker så shoppade jag loss rejält. Nu blir det nog till att ha några stillsamma veckor utan shopping.

Bra saker idag:
  • Vaknade 20 minuter före väckarklockan!

  • Började arbetsdagen hemifrån på distans. Skönt att inte behöva stressa iväg nånstans genast på morgonen.

  • Kunde lösa min kursdeltagares problem och ringde upp hen och skickade e-post med instruktioner. Fick mycket tack för det. Skönt att jag hann få det fixat innan jag åkte iväg hemifrån.

  • Fick höra av en kollega detta:
    – Jag har i alla år beundrat dig för din tro på livet och tro på det goda, din positivitet och optimism.
    Ord att leva länge på! Tack för dem.

  • Bisin min kom med till västra grannstaden så jag behövde inte köra själv. Jihaaa! Föret var riktigt bra, men han var iväg och hälsade på barnbarnen.

  • Hann få en välbehövlig paus på 30 minuter. Det gjorde att jag orkade med resten av kvällen.

  • Bisin min bjöd på en god hamburgare ikväll, så där inför kvinnodagen i morgon. Snällt och omtänksamt, eller hur?
Önskar er en skön onsdag. Hoppas att det utlovade ovädret drar förbi oss fort och inte drabbar med oskäligt långa elavbrott och annat hemskt.






Inga kommentarer: