torsdag, mars 04, 2021

Gå hem

– Siii, skrek jag idag vid middagsbordet och pekade mot vår köks-TV. Dubbelmorfar blev så förskräckt att han höll på att få ärtsoppan i famnen.
– Ta de lugnt och skrik int, muttrade han.
– Men siir du int, sa jag alltmer upphetsat.
– Nä, vad då. Hon skjuter ju bra.
– Men sii vad det står på hennes bössa, hojtade jag, som vanligtvis inte alls ser på sport och allra minst på Världscupen i skidskytte.

Nå, vad stod det då på bössan? Jo, Sandnes Garn! Och när jag googlade lite så fick jag fram att den norska skidskyttedrottningen Tiril Eckhoff faktiskt också designar stickmönster. Det ni! Plötsligt blev skidskytte riktigt intressant. Dubbelmorfar fnyste åt mej och tycker att jag intresserar mej för fel saker i sporten. Han började förklara att det handlar om hur många tavlor, som skjuts ner och hur snabbt deltagarna skidar. Bläääh, det där med stickningen är mycket intressantare. Vår egen Kajsa Mäkäräinen är ju också en hejare på stickning. Tiril använder stickningen som meditation mellan tävlingarna och så gjorde ju Kajsa också. Så, vad lär vi oss av detta? Jo, att stickningen finns precis överallt!

I tisdags var jag iväg på ärenden till stan tillsammans med dubbelmorfar. När jag steg ur bilen för att gå in i R-kiosken, som nu förtiden är vår post här i stan, så sa han:
– Du kommer int sen ut me en skräptidning.
– Nej, förstås int, svarade jag och log oskyldigt bakom munskyddet.
– Om du köper en skräptidning får du gå hem, hotade han.

Heh, förstås kom jag ut med senaste numret av Allers. Jag är ju korsordsberoende! Och det här är ju ingen skräptidning. Förutom korsorden, finns här ju ett stickmönster och goda recept. Kanske nån kunde göra lövbiff med konjaksgräddsås till helgen? Eller nån god dessert?

Och nej, jag gick inte alls hem, för dubbelmorfar behövde mej på nästa anhalt! Och det roligaste i den här historien är förstås det, att det var ändå han som läste den här tidningen först! Han kanske också är beroende?


Inga kommentarer: