fredag, mars 12, 2021

Många små

I fredags för en vecka sedan var här fäst. Jo, alltså riktigt på riktigt fest med ä! Jag fick nämligen de sista garnändarna fästade i ett evighetsprojekt. Det som skulle bli två par små vantar blev plötsligt fyra par. Så tokigt kan det gå när jag är i farten.

Modell: Babyvantar, modell från tidningen Käsityön ABC nr 19
Garn: Baby Merino från Novita
Åtgång: 56 g
Stickor: Nr 2,25 och 2,75

Om jag skulle ha följt beskrivningen till punkt och pricka, så skulle det inte ha blivit så här tokigt. Men plötsligt hade jag liksom en bred vante och en smal, så det blev liksom att sticka några vantar till.

Och fäst var det minsann! Ordentligt hade jag nog dragit streck för varje varv på ett papper, men vad hjälpte det då antalet maskor skenade iväg. Tänk så galet det kan bli ibland.


– Aj, e dom färdiga nu, frågade dubbelmorfar då han fick syn på den här högen. Sen dess har han roat sig med att rada vantarna om vartannat. Bäst att jag med det snaraste får iväg de här till beställaren.
Skattebjörnen kan vara riktigt lugn, här är det inte fråga om att jag skulle ha sålt nånting och förtjänat. Nej, jag fick garnet och choklad och bra så. Beställningsjobb är nog inte riktigt min grej, för det tar alltför lång tid att få projekten färdiga.

Nu önskar jag er alla ett riktigt skönt veckoslut.

Själv ska jag stänga av datorn och ta det lugnt. Mina axlar är fortfarande sjuka, så datorjobbet får bero. Dessutom är klockan redan efter fyra och det är fredag, så nu får jag nog kasta loss, inte sant? Har suttit framför skärmen sedan 9.30 i morse och sakta, men säkert börjar nu nästa läsårs kurser klarna trots många frågetecken och osäkerhetsmoment. Så allting är nästan precis som vanligt, ingen ordning på nånting.


Inga kommentarer: