söndag, mars 14, 2021

Lördagsgodis

 – Visste du att Tusse vann, frågade dubbelmorfar med något stolt i rösten i morse.
– Jo, förstås. Jag såg ju på det igår.
– Sjöng hon bra?
Oj, så jag skrattade. Där försökte han bräda mej och hade kollat på text-TV! Och så skrattar jag. Han visste ju inte, för han hade inte sett hela människan! För att då inte tala om att ha hört låten.

Finalen i Melodifestivalen igår var riktigt lördagsgodis. Synd bara att dubbelmorfar vägrar se på den. Tack och lov för Arenan, som sände den i realtid igår, så jag kunde njuta av den med hörlurar på framför min stora dataskärm. Oskyldig och glad underhållning med högklassiga artister, vad mera kan man begära en lördagskväll i mars? Tja, kanske lite vin? Jag nöjde mej med vindruvor och vatten.

Det var många danslåtar igår och det var riktigt kul. Så skönt att lyssna på Arvingarna och smittas av deras glädje. Det är ju just det där att kunna festa igen eller nja, framförallt kunna träffas, som vi alla längtar efter allra mest just nu. Om rätt låt vann? Tja, kan jag inte uttala mej om. Den var bra, likaså många fler låtar. Så det spelade inte så stor roll. Sämst tyckte jag om powerballaden Still Young med Charlotte Perelli. Den kändes gammalmodig och töntig. Då föredrar jag nog Clara Klingenström och Paul Rey. Eric Saade var ju också i en klass för sig. Men den stora frågan är: Var finns mönstret till hans stickade slipover/väst? Såg att den redan har dykt upp i ett svenskt stickforum. Men inget svar där inte.

I morse försvann dubbelmorfar!
– Jag far bara ut ett litet tag, sa han och stack iväg innan jag riktigt hade hunnit vakna till mej.
Jag trodde faktiskt att han var här utanför och grejade någonting på gården, men när jag tittade efter så var både min kamera och min Adam plåtlåda försvunna. Får man göra så?

 Att jag på natten har oroat mig för honom beror på att han var ute i snöröjningen två nätter i rad här i veckan och då vet man aldrig riktigt vad som kan hända. Så jag oroar mej både när han ligger och sover och det är snöoväder ute. Då måste jag liksom vakna med jämna mellanrum och kolla om han har farit iväg för att slunga grannbyns väg. Och när han är och slungar så alla kommer både till och från jobbet oberoende av tiden på dygnet, så då oroar jag mej tills jag vet att han har återvänt hem och ligger sover. Så ni märker, det är inte lätt!

Idag har jag varit duktig och avhållit mej. Jag har enbart jobbat från klockan 10 - 14 med kursförberedelser. Och det får jag fortsätta med i morgon. Men jag ska inte längre sitta hela långa dagen framför datorn och skaffa onda axlar.

Igår bakade jag lördagsgodis.

Så idag hade vi haft efterrätt, söndagen till ära. Ja, och till mr J:s stora glädje igår!

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.

Själv fick jag färdigt ett litet stickprojekt igår och nu skulle jag behöva hitta mönstret till följande beställningsjobb. Var, ack var kan jag ha lagt den där plastfickan med... suck...


Inga kommentarer: