måndag, mars 01, 2021

Tillbaka på jobb

Så var sportlovet slut och jag är tillbaka på jobb. Dock inte i stan utan på distans. Det har sina sidor. Just nu stör det mej inte nämnvärt, annat än att det kommer att bli mycket extra jobb den här månaden då kurser än en gång ska flyttas... Terminen kommer att ta slut och kurser bli ohållna, så ser det ut just nu.

Jag var ett under av effektivitet i morse. Strax efter klockan nio var jag färdig med måndagens måste-göra-lista. Sedan kunde jag ägna mej åt nog så viktiga arbetsuppgifter, som visserligen också skulle utföras, men inte med samma raketfart.

Diskussionens vågor går höga om coronavaccinet. Frågorna, osäkerheten och frustrationen är stor. Varför finns det inte vaccin till 80 plussarna? Varför kommer man inte framåt i telefonkön? Inget svar fastän man ringer över 100 gånger. Ska man alls ta vaccinet? Gör det någon nytta? Är det skadligt? Vad är det för vaccin man riktigt får? Och när får man vaccinet? När är alla vaccinerade, så man kan återgå till det så kallade "normala"?
Många frågor, men inga säkra svar. Det gäller att kunna leva i osäkerheten. Göra det bästa möjliga och ta dagen som den kommer.

Själv har jag funderat på helt andra saker: Får han inte huvudvärk, så ivrigt som han hackar?


Inga kommentarer: