tisdag, mars 09, 2021

Smyger sig in

I kväll var det snudd på panik i detta hus. Dubbelmorfar var till all tur inte hemma, så han behövde inte bevittna mitt smått desperata letande. Plötsligt var den helt enkelt bara borta, just precis den filen, som jag skulle skicka iväg tillsammans med inbjudan till morgondagens kvällskurs. Ve och fasa, mitt huvud värkte och jag hade inte vare sig lust eller tid att göra om ett arbete som redan var färdigt.

Efter förtvivlat letande hittade jag till sist pdf-dokumentet i molnet! Hur sjutton fanns det enbart där och inte på någon av mina datorer? För att nu inte tala om något USB-minne? ARGH! Inte konstigt att mitt hår grånar i rekordfart. Verkligt förtretligt då man vet att man har förberett kursen och sedan plötsligt är materialet borta. Tack och lov, så löste det sig, men inte blir det ju mycket sticktid kvar med den här takten inte.

I lördags fick jag förresten frågan:
– Är int du nu permitterad när allt är nedstängt.
På det svarade jag snällt att nej, men jösses alltså. Jag jobbar från morgon till kväll och det känns som om jag inte riktigt hinner med.  Kanske den där människan som frågade inte vet vad distansarbete är? Eller liksom att det finns någonting sådant?

I morgon har jag distansmöte på förmiddagen, Excelkurs på distans på eftermiddagen och så då kvällskurs på distans. Så inte sitter jag precis sysslolös hemma inte. På torsdagen planeringsmöte på förmiddagen och kvällskurs och på fredagen utbildningsdag på distans. Däremellan e-post och telefon. Någonstans i det här schemat borde jag också hinna med att planera nya kurser inför nästa läsår...
Så ja, permitterad? Hur skulle det då gå? Jobba dygnet runt sen i april - maj? Hmm...

Har ni förresten märkt hur olika saker, eller nåja egentligen ord, smyger sig in i  korsorden nuförtiden? Det är en hel del datarelaterade termer, allt från den här krumeluren @ till konstgjord intelligens.

Döm om min förvåning då Ronnie O'Sullivan dök upp i förra veckans Allers-korsord! På veckoslutet var det ju snookertävling! Han var nog inte där, tror jag. Om jag har förstått saken rätt så har han redan förtjänat så mycket och vunnit så många titlar att han inte är så hungrig längre och villig att delta i allsköns tävlingar. Tvärtom, arrangörerna får betala för att få med honom. Han är skicklig och det är härligt att se honom, ja att överhuvudtaget se på snooker. Tänk att få den där vita bollen att träffa en färgad boll, och de ska träffas i rött ordning, och sedan via vallen, alltså bordskanten, hamna precis rätt inför nästa slag. En del har sådan otrolig precision. Och i den här sporten är man gentleman, ja eller kvinna. Här skuffar man inte eller trängs, inte tacklar man heller. En sport som därför passar riktigt bra att se på, om ni frågar mej.

– Nu har hon vunnit igen, ropade dubbelmorfar triumferande idag då han bläddrade i dagens Allers, alltså den nyaste, som följde med mej hem från mataffären. Han syftar på en flitig korsordslösare från stan.
– Varför kan du inte vinna, så sku du få 4 nummer av Allers och int behöva köpa den.
– Men man måst ju skicka in lösningarna för att det ska vara möjligt.
– Men varför gör du inte det då?
– Och när sku jag hinna med det?
Håhåjaa, kanske jag borde ta korsordslösandet lite mera på allvar? Åtminstone om jag ska göra som dubbelmorfar vill. Så vem åker till stan i morgon och postar lösningen ifall jag lyckas lösa A-korsordet i natt?

Inga kommentarer: