lördag, december 11, 2021

Halkat omkring

I morse vaknade jag till telefonlarmets obönhörliga signal. Och då återstod inte så mycket annat än att kravla sig ur sängen. Jag hade nämligen i ett svagt ögonblick lovat att möta en person i stan klockan tio. Så där halkade jag omkring på ishala trottoarer idag på förmiddagen. Döförskräckt! Tänk om jag hade fallit och brutit armen eller handleden? Hur ska det då gå att sticka eller virka? Huuu! För att nu inte tala om krossade höfter eller knän. Vilket otyg. På omkringhalkande fötter beslöt jag mej omedelbums för att skippa det inplanerade torgbesöket. Tyvärr ingen bondost idag, inte.

Vi träffades i Café Favorit. Där pågår nu just en sockutställning. 

Det är Pikkukaupungin Martat, som har varit flitiga och stickat.

Och en del har virkat! Den här filten kan bli din för 50 €. Men om man har massor av garn hemma, så kanske bäst att använda det först och virka alldeles själv!

Alla sockor med prislapp på är till salu mot kontantbetalning. Hett julklappstips för oss, som inte hinner sticka själv. En vägg var fylld med barnsockor.

Här ett stilprov på Eeva Jokipiis fina stickade tossor.

Efter utfört uppdrag kom jag hem med lite godsaker från caféet.
Supergod skinksmörgåstårta, en bit åt mej och en åt äldsta sonen.

Och vad passar bättre än ostscones till värmande te och som efterrätt jultårta. Dubbelmorfar åt hela två stycken!

Och nu kanske det skulle vara dags att... ja vaddå... diska? Tvätta? Städa? Bläää, nä kanske lite, lite stickning i stället? Det är ju så mörkt att man ser ändå inte att dammtorka, eller hur? Och det kan ju sparas till nästa vecka, inte sant?

Ha en riktigt skön lördagskväll och håll er på fötter. Halka inte omkull.




Inga kommentarer: