torsdag, december 02, 2021

Det kommer mera

– Jag skjutsar dej, sa dubbelmorfar i morse då jag kravlade mej ur sängen strax efter klockan sju.
– Öh, varför det, det är ju inte snöyra?
– Nä, men det är svinkallt.

Och jo, vi hade -17,5 grader i morse, så det var riktigt skönt med skjuts till norra grannkommunen. Hade fördelen att få sitta i en varm bil. Lite vemodigt, nu har sex veckor gått och Höstdataklubben tog slut. Det har varit trevliga torsdagsförmiddagar. Det blir tomt nu, men som en av deltagarna sade:
– Det är precis lagom att sluta nu, så hinner man med julstöket.
Och jo, så är det förstås. Men här tror jag nog inte att det ska bli så mycket julstök precis. Visserligen glömde jag att fråga om julgubben kommer hit överhuvudtaget. Och om han då vill fira på något speciellt ställe. Vill han vara bakom spisen? I råddiga skåpet? Bakom soffan? Vem vet. Jag misstänker att han inte alls kommer hit. Vad tror ni?

Jag fick redan en julklapp idag, en riktigt fin en av mina duktiga kursdeltagare. Och vet ni vad, jo det kommer mera! Det utlovades en leverans i julveckan, så nu behöver jag inte julstöka alls då jag kommer att få bullar, bröd, pepparkakor och skinkpastejer. Så rörd och tacksam. Ett STORT STORT TACK! Omtanken värmer.

Apropå, Det kommer mera, minns ni det programmet? Också det från år 1994, liksom Plåstrets julkalender. Jag börjar bli nostalgisk. Kan det vara spirande julkänslor?



Inga kommentarer: