fredag, december 10, 2021

På Socis

Oj, så fort fredagen har rusat iväg. Jag har knappt hunnit med. Telefonlarmet väckte mej lite elakt i morse då jag sov som allra bäst. Men det var bara att kravla sig ur sängen och stiga upp. Efter frukost in till stan för att få mitt kråkbo klippt. Det gick fort och behändigt och strax var jag hemma igen.
– Va, kommer du redan, utbrast dubbelmorfar, som själv inte hunnit åka iväg till skogen på vedjobb då ännu.

Dags för jobb på datorn, i e-posten ett nödrop på hjälp med digitala grejer och eftersom jag har Digistöd på distans och jullovet börjar nästa vecka, så var det bara att ringa upp, komma överens om ett Teamsmöte omedelbums och så ge så bra stöd som möjligt. En verkligt bra kursform, som fortsätter även på vårterminen.

Efter det blev det smått bråttom till stan och Socis. Där bjöds vi som ställer upp för Nya Östis på en riktigt god jullunch.

Vi började med glögg, sedan var det dags för Husets fisktallrik. Mums! Här är gravad lax, rökt lax, sill och... ja ni ser...

Jag valde grisrullad med senapssås som huvudrätt. Under allt det där gröna finns en potatisgrej, som jag nu inte kommer ihåg namnet på...

Och till efterrätt en alldeles underbar pepparkakspannacotta med körsbärskompott. Tack både till kocken och Nya Östis för god lunch!

Och nu har jag då igen varit med om någonting nytt, för jag har aldrig tidigare ätit på Socis i stan, inte varit där på något evenemang heller för den delen.

Blir ni besvikna nu om ni inte får se vad jag hittade i den tionde påsen?

Ha en riktigt fin fortsättning på fredagskvällen!



Inga kommentarer: