torsdag, december 09, 2021

Överraskad och överväldigad

I måndags knackade det på vår dörr och där stod våra två yngsta söner och L. Den nästyngsta höll en stor kartong i famnen.
– Här får du nu då, sa han och bad mej ta ett stadigt tag, för lådan var tung.
– Men, men va e de, stammade jag fram.
– Din adventskalender, du sku ju ha en sa faare.
– Oj, men, hickade jag överraskat.

Min adventskalender är helt underbar. I den här stora lådan finns spännande små påsar noggrant inpaketerade, så det inte ens i misstag ska gå att glutta på förhand.

Och nu, beklagar, men jag måste bara få visa det fina innehållet:

Den första påsen innefattade "luckorna" 1 - 6, eftersom det ju redan var den sjätte i måndags. Och se vad allt jag fick! De där rosa panterpastillerna har jag inte hunnit smaka på ännu, men vänta bara...

I tisdags fick jag den här, mjölkchoklad med karamelliserade popcorn. Mums! Dubbelmorfar kastar långa begärliga blickar på den, så jag antar att jag måste gömma den medan han är borta hemifrån!

– Äntligen något vettigt, utropade dubbelmorfar igår då han fick se vad som fanns i påsen, goda surskorpor. Han är faktiskt lite avundsjuk, fast det skulle han aldrig medge. Han tänkte att jag borde ge av mitt godis åt honom, fastän han själv har en egen chokokalender. Jag fick varna honom att om han tar av mej, så ser tomtenissarna vad han har för sig och då kanske han blir helt utan julklappar då julgubben får en rapport.
– Aj, får jag inga yllesockor då?
– Nä, svarade jag och vågade inte säga att oberoende hur snäll han nu sedan är, så kommer inte den här tomtemor att hinna sticka någonting alls färdigt till jul.

Det är riktigt spännande att stiga upp om morgnarna nuförtiden och se vad som finns i påsarna.
Dagens påse innehöll de här goda karamellerna, som jag har gömt på ett säkert ställe, för småningom ska jag iväg in till stan på jobb och då kan jag inte ha karameller liggande framme!

Helt fantastisk adventskalender, som jag fick. Jag är överväldigad och så rörd. Ett stort, stort TACK till den nästyngsta med fru!

Önskar er alla en skön fortsättning på torsdagen.
 





Inga kommentarer: