lördag, december 17, 2022

Förvarningskorg

 – Sii nu, sa jag igår morse och viftade med ett litet vitt plåster fullt med blod framför ögonen på bisin min. Han ryggade förskräckt tillbaka och hann inte få en syl i vädret innan jag fortsatte:
– Sii nu så myky blod det blev, gick jag på.
– Jo, men du blev ju stucken.
– Men int ska det bli så där myky blod från ett litet nålstick, sa jag och gick i duschen.
När jag var rentvättad och råkade kasta en blick i spegeln så såg jag att hela min övre vänstra arm hade ett jättestort gredoliskärt blåmärke. Tydligen hade hälsovårdaren stuckit alldeles fel i onsdags och råkat direkt på en åder? Eller hur ska det hela förklaras. Tack och lov, ingen värk i vänstra armen.

Nu är det lördag kväll och bisin min gick just ut genom dörren och körde iväg till grannbyn. Nu ska det svetsas! Nuvarande projekt ska ner från billyften och följande ska hissas upp, för nu ska alla ledningar kollas så att den där irriterande felkoden försvinner. Hmmm, man kan ju alltid hoppas. Fastän det skulle vara trevligt att sitta och mysa med bisin min, så är jag ändå i hemlighet lite lättad att han försvann från vårt hus. Jag håller nämligen på att röja i hobbyrummet! Och han har så konstiga förslag. Ett var att jag skulle föra ut allt garn och låta det vara där över natten och i morgon plocka in det som finns kvar. Har ni hört något värre? Nä, kanske inte ni, men jag! Hans andra förslag var nämligen att han skulle bränna upp garnet, för då skulle det värma så skönt. Vet ni, det finns en viss risk nu att han blir utan sina julklappssockor i år! 

Bisin min säger att det alltid blir råddigare än förut då jag städar. Vad tror ni att han riktigt menar? 😊
Nå, det här röjde jag undan redan, för annars skulle jag ju inte ha kunnat blogga!

I torsdags då vi var iväg till västra grannstaden, så hittade jag en sån här korg i Puuilo och den måste jag förstås ha!

Vad jag inte visste var att det heter förvarningskorg nuförtiden. Antagligen för att bisin min ska vara förvarnad om att den här korgen innehåller...
... både mina planerade och påbörjade projekt! Så visst börjar jag ha ordning på det hela nu. Hittade till och med två nystan med Nallegarn, som jag behöver till mitt "efter-julen-projekt". Det ni!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov gott ända till klockan nio! Ingen stress här inte.

  • Och jodå, fick undan disken, som jag lämnade kvar igår.

  • Började modigt på städningen av hobbyrummet, trots att det är farligt. Jag liksom fastnar i garnen och projekten och sen har jag liksom inte riktigt tid med städandet längre.

  • Yngsta sonen dök upp på eftermiddagen och tog mej med till stan.

  • Och han bjöd på mat, så nu har jag sluppit matlagningen idag. Tjohooo!

  • Och jag köpte hyacinter, för det blir ingen jul utan doften av hyacint. Tacksam för att jag inte är allergisk.
Önskar er en riktigt skön söndag.
Själv ska jag nu försöka reda upp resten i hobbyrummet. Dammsugandet sparar jag till i morgon. Det tar på att "rådda med garnen". 😄



Inga kommentarer: