söndag, december 18, 2022

Fynd från mataffären

– Nä, Inge e ingen boomer, hörde jag bisin min säga igår åt sin lillasyster i telefon.
– Hon e så modern.
Haaa, det tror jag inte att yngsta sonen skulle ha hållit med om igår. Det plingade nämligen till i min telefon då vi satt i stan och väntade på vår mat.
– Vad e nu de här, utbrast jag förtrytsamt.
– Varför får jag en varning att jag har använt 2 Giga data? Jag har ju månadsavgift!
Yngsta sonen såg medlidsamt på mej:
– Det där är en inställning i alla telefoner.
– Aha, men...
Ja, alltså på något sätt skulle jag ju gärna se att min telefon inte skulle skrämmas så där. Det räcker bra med den skrämselhicka elräkningen redan ger.

Bisin min är en stolt boomer och han bryr sig inte, för han har liksom alltid rätt. "Det var bättre förr när det var sämre" är hans devis. Så tillbaks med trådtelefonen även om han måste medge att det är behändigt med mobiltelefon. Men då ska det förstås helst vara en Nokia knapptelefon och inget annat.

Själv blev jag glatt överraskad i mataffären igår, då jag hittade Laine tidningen för vintern 2023 där. Åhå, det var nytt. Ett fynd i mataffären, helt enkelt.

Den här hittade jag i stora varuhuset i stan, där vi igår var på en snabbrunda med yngsta sonen. Och om ni tror att jag var på jakt efter garn, ja, så då tror ni alldeles rätt! Men inte hittade jag det blåa Nallegarn jag behöver till ett beställningsjobb.

Och fastän jag aldrig någonsin skulle sticka de här kattvantarna...
...eller de här rävvantarna, så blir jag glad bara av att se på dem.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till klockan nio! Tacksam över att inte behöva hasta iväg nånstans alls.

  • Tänkte nästan ringa till stickväninnan B och fråga om hon skulle haft lust att följa med till Novitas fabriksbutik i Koria. MEN jag kunde hålla mej, tack och lov!

  • Fick följa med Lillan och hennes mamma till stora varuhuset i väst mittemellan stan och västra grannstaden. Så nu har jag Nallegarnen hemma. Inte direkt kanske den blåa färg jag skulle ha valt, men beställaren har fått säga sitt och det är huvudsaken!
    Tyvärr hann vi aldrig till leksaksavdelningen med Lillan. Hon borde ju ha passat på nu när farmor var med, inte sant?
    Lillans mamma sa dock att dottern inte bryr sig om leksakerna hon har. Hon leker helst med hushållsgrejer!

  • Har fortsatt med garnröjandet idag och kommit en bra bit på väg. Om ni har sett diverse tomma väskor dingla här utanför vårt hus, så är det inte så att jag väntar mig julklappar i dem. Nej, jag har bara luftat dem. Det har jag gjort med vissa garnpåsar också, men säger inte på vilket ställe de har varit. Och nu, nu är allt garn inne igen, så det lönar sig inte att komma susandes förbi här! Eller nåja, det kan löna sig för jag kan nog ge med er både garn, böcker och... ja, en hel del annat.
Önskar er en skön fjärde adventskväll.
Tänk, om en vecka är det redan juldagen och då får man sjava omkring i nattlinne och ta det lugnt hela dagen. Så skönt!




2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Oj vauv vilka underbara kattvantar!!! Dem skulle jag jättegärna vilja göra😍
Va fina tidningar du hittat alltså! Och tur att du till slut hittade garnen, även om det inte var den blåa du tänkt.
Ha det bra😊

Inge sa...

Tack!
Jo, de där kattvanterna är lockande.
Det blå garnet får vänta på mej till juldagen och det är bra att ha det färdigt hemma, för på juldagen skulle det vara betydligt svårare att shoppa.

Ha det fint!