lördag, december 03, 2022

Ljuvligheter

Lördagskväll och här sitter jag och skriver. Bisin min försvann till grannbyn efter kvällsteet. Där skulle han svetsa nånting till nån maskin, som... Ja, fråga nu inte mej vad det handlade om, för jag lyssnade på honom endast med ett öra medan jag grubblade över beskrivningen till den stickade tomten. Kan det faktiskt vara så att det endast är näsan som ska fyllas med vadd? Enligt beskrivningen verkar det så, men det kan väl inte stämma?

Efter gårdagens julfest, ja, jag kom hem först halvett i natt och roligt var det. Vi var iväg på en liten flygresa och min arbetsplats hade valt Spanien, som resmål.

Det var fint dukat i idrottshallen för 470 personer. Och som ni ser där borta på väggen, så sitter vi i ett flygplan! God julmat, trevligt sällskap, så vad kan vara bättre som det?
Och nej, ingen röd tunika heller och till all tur ingen röd blus med spetsar heller, för då skulle jag ha varit den tredje människan i sådan utstyrsel. Nu hade jag en riktigt skön tunika med långa ärmar, blommor i orange och rött på svart botten, samt gröna bladslingor. Det var en och annan som gillade den och sa att den var snygg. Så tydligen hade jag valt rätt.

Idag hade jag tänkt vara extra flitig och sortera mina garner i de där tomma lådorna. Men...
Men så hittade jag de här ljuvligheterna och började leta efter mönster till de här garnen istället. Det är farligt med garn.

Skam den som ger sig, tänkte jag och skulle ta itu med diverse högar på bordet istället.
Men ack, ack, den här högen innehåller intressanta mönstertidningar... och det är lika farligt, som garn!

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan!

  • Hade endast tio minuter spanska idag. Dessvärre var jag inte riktigt skärpt.

  • Ingen huvudvärk efter gårdagens festande. Skönt!

  • Har på eftermiddagen varit iväg till stan med äldsta och yngsta sonen. Vi åt på en pizzeria och var iväg och handlade lite, bland annat presenningar från stora varuhuset, åt bisin min.

Och nu är det dags för en GT medan jag grubblar vidare på den stickade tomtens innehåll.

Önskar er en skön och avkopplande söndag.


4 kommentarer:

Österbottningen sa...

Oj hm🤔 jag förstår det också som att bara näsan skall fyllas. Va konstigt för på stickcafe höll jag i en sån och jag skulle nog tycka att fötterna åtminstone var fyllda men då minne är så kort😔

Vilka underbara garner du hittat, dem gillar jag såååå mycket!!

Jag fick hjälp av grannen med min stickning så jag är nöjd. I morgon skall jär fortsättas.

Vad kul att du haft det bra på din julfest också!

Och vet du jag har inte bloggat på länge men tack vare dig har jag åter fått inspiration att blogga så nu är jag igång med.
Jag har försökt vara lite anonym med den, ha haha ja jag vet hur det låter en blogg och anonym går inte ihop.
Men här är adressen om du vill titta in 😉😊
http://pariakern.blogspot.com/?m=1

Inge Ekholm blogg sa...

Vad månne är GT? Jag tror jag vet.
Vet du vad, min bisi är ju också pensionär. Han försvinner så gott som varje dag. Mitt i allt. Jag kan bara fundera ut många saker var han håller till.
Ingenting alls illa med det.

Inge sa...

Jo, verkligt mysko med den där tomten. Antar att det inte skadar att fylla den? Den hålls nog inte uppe alls utan fyllning. Synd att det är så dålig beskrivning. Antar att man kan skicka en e-post och fråga, men det kräver ju lite energi och tid!

Joo, det där garnen är härliga. Skulle kunna hålla på och klappa på dem dagen i ända. Bra stressterapi!

Så bra att du fick hjälp med stickningen.

Och så roligt att jag har kunnat inspirera dig att fortsätta blogga. Och nej, det går ju nog inte att blogga riktigt i smyg! 😄
Jag kommer med spänning att läsa dina inlägg.

Inge sa...

Och nu kommentar nr två:
Jo, GT = Gin tonic, ingen bilmodell alltså.

Ibland är det faktiskt riktigt bra när bisin min försvinner, för då kan jag till exempel sortera mina garn. Det måste göras i lugn och ro och helst så att inte har en aning om innehållet i plastlådorna! 😊