torsdag, december 08, 2022

Två paket

Helt plötsligt har klockan igen hunnit bli 21.30. Som vanligt har jag ingen aning om vart tiden har försvunnit. Klockan bara går och jag hinner nästan aldrig göra nånting.

Nu gruvar jag mej dessutom inför morgondagen. Jag har försökt fråga av bisin min vad han har för planer, för jag är illa rädd att jag ingår i hans planer. Han har nämligen frågat vad jag har för program i morgon. För min del är det liksom tomt i kalendern ända fram till klockan 17 eller nåja, jag måste ju starta lite tidigare, så jag hinner fram till stan till klockan 17. Om jag får vara ensam hemma i morgon, så finns det massor av saker jag borde göra, men ännu flera saker jag skulle vilja göra. Men om jag ska följa med honom nånstans, så... Tyvärr kan bisin min inte svara på så svåra frågor, som den att vad han har för planer. Och då är det bäst att jag inte heller planerar alltför mycket.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon!

  • Besöket hos den vänliga och fina optikern, som tyvärr, tyvärr kommer att sluta vid årsskiftet. Hon tog god tid på sig och undersökte mina ögon ordentligt. Hon förklarade dessutom på ett bra sätt så att jag förstod att det är nog bäst att jag senast nästa år besöker en ögonläkare, för säkerhets skull liksom. Dessutom plockade hon fram bågar, som passar mej. Jag har långt mellan ögonen och då passar inte precis alla bågar, i synnerhet inte om man vill trolla bort avståndet Och nej, det blir inga rosa glasögonbågar, tyvärr. Huvudsaken är ju att bågarna är bekväma och sitter bra på näsryggen.

  • Äldsta sonen var och tog ut mina två paket, samtidigt som han tog ut sitt eget. Skönt, så behövde jag inte slira omkring i snömodd och halka.



  • I mina två paket fanns det i det ena strumpstickor, se översta bilden, och i det andra en sticktidning och två stickböcker. Lærke Bagger är stor designer inom stickvärlden. Hon har ett härligt och uppfriskande sätt att förhålla sig till stickningen och garner.
    Och har ni sett? Just det Harry Potter stickmönster. Precis vad jag behöver, inte sant? Jag blev själaglad då jag hittade den boken i en garnloppisgrupp på Facebook. Av bara farten fick Lainetidningen och boken av Bagger följa med.

  • Äldsta sonen var också iväg till julmarknaden och köpte marknadskringlor åt oss. Mums! 

  • Hann sticka lite på en julklappssocka medan jag väntade på att få börja undervisa.

  • Hann få iväg tre reseräkningar på förmiddagen innan jag åkte iväg till stan. Skönt!

  • Har nu klarat av höstterminens sista kvälls- och närundervisning! Tjohoo! Nu återstår endast två grejer på distans i nästa vecka och sen kan jag börja slå klackarna i taket!

  • Har äntligen kommit mej för att beställa tid för influensavaccination. Bäst att få det undanstökat innan epidemierna drar i gång med full fräs.
Önskar er en riktigt skön fredag!
Få se vad jag hamnar ut för i morgon. Håll tummarna för att jag skulle hinna med åtminstone liiite stickning.

2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Hej

Måste bara fråga var har du köpt stickorna? Jag har stick boken knitting med Lotta och där är det just sådana "ovanliga" stickor det ska vara.

Inge sa...

Hej,
Stickorna köpte jag från en garnloppisgrupp på Facebook. Jag är med i två stycken: Lankakirppis ilman turhia sääntöjä och Lankahamsterit. Tyvärr minns jag inte från vilken av de grupperna jag köpte dem. Nya finns att köpa bland annat i teeteeshop, menita och så tror jag mig minnas att Lankamaailma också har de här Karbonz strumpstickorna.
Novitas stickor borde finnas i Tokmanni, fast ibland har de verkligen dåligt urval, åtminstone här i stan.

Lycka till med jakten på stickor.