fredag, december 09, 2022

Burkinnehållet

Oj, oj, oj, ikväll måste jag börja med att be om ursäkt. Det var inte alls min mening att föra er bakom ljuset igår. Det var så att jag fick inte två paket, utan endast ett! Stickorna fick jag i ett brev i postlådan. Äldsta sonen hade två paket. Till mitt försvar må sägas att jag ju inte var hemma igår, utan på jobb, så därför hade jag ingen aning om vad som försiggått här. Nå, om jag inte hade erkänt min fadäs här och nu, så skulle ni ju inte ha vetat nånting alls, eller hur? Men rätt ska vara rätt!

Märkte att jag aldrig avslöjade burkens innehåll. Österbottningen hade koll på det, men ingen annan vågade sig på nån gissning.

Här är burkens innehåll: Stickmarkörer och ett mått för att kolla stickornas grovlek. De här stickmarkörena går också att använda som säkerhetsnålar. Visst blir man glad av så här fina stickmarkörer, eller hur?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Långsam frukost, som tog en och en halv timme med tedrickning och korsordslösande. Så skönt att inte behöva stressa iväg nånstans.

  • Bisin min eldade så jag fick varmvatten till en morgondusch. Tacksam för den lyxen, för jag tycker bättre om att duscha på morgonen än på kvällen.

  • Fick ett telefonsamtal av en trevlig dam och kunde döva hennes dåliga samvete, som hon hade över en bok hon lånat av mej, för jätte länge sedan. En bok jag inte har saknat och som hon nu får cirkulera vidare. Vi fick oss en fin pratstund.

  • Hann sticka hälen på en socka på förmiddagen.

  • Fick vara ensam hemma mitt på dagen och kunde repetera spanskan i lugn och ro. Nu blir det bara svårare och svårare. I ärlighetens namn känner jag mej rejält förvirrad allt som oftast nu just då det gäller spanskan. Och jodå, visst kan jag räkna upp månaderna och årstiderna på spanska, men en hel del annat är höljt i dimma. Antagligen samma dimma, som jag såg då jag körde hem från stan ikväll.

  • Var på julmiddag på Degerby Gille i kväll. Riktigt god julmat med både traditionella lådrätter och skinka samt ett fint fiskbord med lite twist. Tack till tidningen, som stod för notan!
    Förresten, det var samma matleverantör på förra veckans julfest.
    Och gissa vart jag ska på jullunch i onsdag? 😊
Önskar er en riktigt fin lördag.
Hoppas att det inte blir illväder i morgon, trots att månen nu har en ring runt sig.


Inga kommentarer: