fredag, december 23, 2022

Klappat och klart

Uppesittarkväll dan före...
alla andra tycks följa med Bingolotto nu ikväll, men jag sitter stadigt här. Hamnar ändå att sitta uppe, för  det finns ännu en massa garnändar på julklappssockorna. Så ni vet vad jag gör i natt. Synd att det blev så i sista minuten, men fästandet är så tråååkigt. Huvudsaken är ju att sockorna är färdiga. I värsta fall kan jag sitta vid kaffebordet i morgon och fästa garnändar, alternativt göra det i bilen på väg till västra grannstaden!

Och nu måste jag erkänna en sak, som ni kanske nog redan vet, men: Jag är dum i huvudet!!! Först idag förstod jag att de där konstiga rosa korvarna på min nya klocka faktiskt försöker föreställa siffror! Igår var jag bara förvirrad över att de där tjocka rosa maskarna/korvarna ändrade skepnad utan min påverkan. Tycker ju nog att siffrorna skulle få vara lite tydligare. Kanske allra helst i digital form. Det kanske går att göra, för det kan vara en inställningsfråga. Men jag har inte haft tid att undersöka saken. Idag "sa" klockan uppmuntrande "nu sätter vi igång". Alltså den sa ju nu inte men visade att nu var det dags för mej att lyfta på aktern och börja röra på mej istället. Men det hade jag inte riktigt tid till just då, så jag svepte galant bort uppmaningen.

I det här huset kommer vi förresten att i morgon vara utan både jultårtor och bondost. Jag litade på bisin min och trodde att vi hade tårtdeg i frysen, men se nej, det fanns inte. Och bondosten orkar jag inte härja med i natt. Det är sånt klåttande och såttande. Kanske till julannandag eller till nyåret eller...
Vi kommer att ha ett ytterst spartanskt julbord i år, för bisin min räknar hela tiden, "vi är så några, vi orkar ändå inte äta upp allt". Och jo, det måste jag nog ge honom rätt i. Själv har jag ju redan ätit julmat tre gånger nu i december, så jag njuter mera av sällskapet än av maten.

Bra saker idag:

  • Steg upp redan klockan halvsju efter att ha sovit riktigt gott. Tjohooo!

  • Och julklapparna är klappade, alltså packade och färdiga för leverans. I år har jag faktiskt använt nytt julpapper istället för begagnat, så som jag gjort under tidigare år. Det gick mycket, mycket snabbare så här.

  • Äldsta sonen inhandlade en större bit skinka än den pyttelilla vi har i kylen. Och den är färdigt rökt, så ingen skinkstekning hos oss i år heller. Och bra så med tanke på energikrisen. Nu bidrar åtminstone inte vi till alltför hög förbrukning.

  • Men det doftar makaronilåda i hela huset. Yngsta sonen beställde sådan till julbordet, så vanorna från barndomen sitter i. Då var makaronilåda nästan det enda våra gullegryn åt, förutom lite skinka och köttbullar. Och förstås har mamma lagat en makaronilåda, fattas bara annat. 
Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul!
Ta det lugnt, njut och vila under helgen. Det är vi alla värda.

Inga kommentarer: