torsdag, december 22, 2022

Julduken är på!

Puuh, här har hänt en hel del, faktiskt så mycket att jag inte hinner med. Jag har försökt torka damm. Men usch, ett sånt jobb. Vi har alldeles för många saker, som tar plats och samlar damm. Brrr! Det värsta med dammtorkandet är nog att det liksom virvlar upp i ett moln och lägger sig sedan lugnt någon annanstans. Det i sin tur gör att när man håller på och torkar lite där på den hyllan, så ser man att oj, sjutton vad mycket damm det är på det där skåpet och så skuttar man dit och hyllan blir liksom torkad bara till hälften. Håhåjaa.

Men hör ni, nu är julduken i varje fall på! Så nu kan ni andas ut. Flera juldukar än det här blir det nog inte. Och det mesta av städningen blir till efter julen, för mina hjälpkarlar försvinner utanför dörren så fort jag säger städning. Plötsligt verkar det som om bisin min inte alls bor i det här huset, för han råddar minsann inte.

De två rutiga korgarna där på bordet med hemligt innehåll, försvann just söderut. Vilken tur att jag hann fylla dem färdigt innan B o B dök upp oanmälda här i kväll.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe strax efter klockan halvåtta. Bisin min trodde inte sina ögon!

  • Jag klarade av att ta i bruk min nya klocka. Nu när bisin min börjar bete sig, så kan jag blixtsnabbt kolla hur högt mitt blodtryck är. När jag påpekar det blir han ställd och tycker att jag använder ojusta metoder. Haaa, säger jag bara, för jag är helt oskyldig. Inte mitt fel om han blir stressad då jag vänligt ber honom att ta ner nånting eller flytta nånting.
    Här har jag satt på vattenlåset, därav de blå dropparna.

  • Yngsta sonen skjutsade mej snällt till stan, så jag kunde söka mina nya glasögon. Nu vet ni, nu ser jag till och med vad som står i min telefon med glasögonen på. Tidigare fick jag alltid ta av dem! Sonen bjöd dessutom på lunch och så hann jag iväg och handla över tio liter mjölk och lite annat smått och gott. Tack för det!
    Och kan ni tänka er, jag kom ihåg rödkålen, potatisen, köttet, ja och så då mjölken, men jag glömde tårtdegen!!!! Nå, affärerna har ju öppet ännu i morgon och i övermorgon...


  • Jag hann också packa den här julpåsen! Och det var allt tur, för den avhämtades också idag! Så roligt att få ge.
    Och tänk så råddig julgubben är, som lämnade ett paket här som skulle vidare norrut och som hade lämnat paket i norr, som skulle hit. Hur månne det ska sluta på själva julafton när han redan nu råddar så här?

  • Jag kunde avhålla mej från att svara på en arbets e-post, som hade ämnet "Hjälp". Min snälla kollega inpräntade i mej att jag är ju ledig, så då behöver jag inte syssla med e-posten, i synnerhet inte som jag har autosvar på. Kollegan rådde mej att med det snaraste stänga av arbetstelefonen och det ska jag nog göra genast!
Nu måste jag bestämma om jag ska rimma på paketen i år eller strunta i det. Fick redan så fint julklappsrim. Tack för det.

Önskar er alla en skön fredag, dan före...
























Inga kommentarer: