söndag, december 04, 2022

På julkonsert

Idag på eftermiddagen körde jag iväg till grannbyn och hämtade svärdottern och sen åkte vi iväg till norra grannkommunen på Julkonsert.

Där uppträdde Wallmokören med fina julsånger. Och vet ni, jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på julsånger i år, inte ens lagt märke till dem i mataffären. Så det var riktigt härligt att få lyssna på körsång och det i trevligt sällskap. För svärdottern blev det en överraskning att både hennes mormor och kusin också var på konsert. Men så sjunger då svärdotterns moster i kören. Det blev liksom en liten släktträff där mitt i allt.

Bra saker idag:
  • Ingen väckarklocka, så jag fick sova ända till nio. Då började bisin min slamra i köket och smälla i dörrar.

  • Han ville nämligen att jag skulle stiga upp, för han hade stekt ägg till frukost. En halv minut funderade den odygdiga femåringen inom mej om jag skulle gnälla: "Jag vill int ha stekt ägg, jag vill ha kokt". Men så insåg till all tur mitt vuxna jag att då kanske bisin min inte längre bryr sig om att lyxa till vår frukostar!


  • Jag hann börja sticka lite på tomten innan det var dags att åka iväg. Trevligt med mosstickning.

  • Vi fick risgrynsgröt på konserten. Den var kokad på mjölk från en ladugård, alltså riktig komjölk utan homogenisering och den var riktigt, riktigt god. Till efterrätt var det jultårtor, ni vet de där stjärnorna med plommonmarmelad i mitten? och pepparkakor, kaffe, te eller saft.

  • Har fått förfrågan om ett hedersuppdrag i morgon. Tjohoo!

  • Tog mej bestämt i kragen och skrev recensionen till tidningen färdig redan i kväll, fastän jag mest av allt hade lust att sitta och sticka!
Önskar er en riktigt bra start på den nya veckan. Håll ut, snart är det helgdag igen!


2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Vad roligt med julkonsert! Och bra med släktträff emellanåt ☺️😉
Ja du den tomten är fin men svår. Jag skulle nog också köra med fyllning 👍

Inge sa...

Jo, det var riktigt roligt med julkonsert, för det är över ett år sedan senast. Då var jag i kyrkan i stan i november. Nu fick jag blodad tand, så jag ska iväg nästa söndag igen!

Den här kvällen är vikt för tomtestickning. Måste göra liiite annat än sockor nu. Och jo, tomten ska få fyllning, fattas bara annat.