lördag, december 31, 2022

En dag i köket

Mörkret har tätnat utanför fönstret, vinden viner och bilar susar förbi härutanför på landsvägen. Texmexmiddagen aväten för två timmar sedan, men ingen bisin min. Hans mat har kallnat på spisen. Han försvann till västra grannstaden tillsammans med mr J. Och om ni tror att det handlar om bildelar, så tror ni helt rätt.
Diskmaskinen igång och det är ju min dator nu också!

Årets sista dag har jag alltså tillbringat i köket. Middagen var utsatt till klockan 15, just för att alla skulle hinna med. Men bisin min har liksom ingen tidsuppfattning alls! Tyvärr! Däremot är han snål på jultårtor.

Igår hade jag alltså bakat 10 jultårtor med rönnbärsmarmelad och på kvällen innan jag lade mej var det endast fyra kvar! I morse fanns det endast två kvar av den här sorten. Bisin min påstod att det är Lurvinge, vår katt, som har ätit de där två som försvunnit. Må det!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon! Och jag sov ända till nio. Så skönt, så skönt.

  • Och jag gjorde den! Bondosten. Och se så fint mönster jag lyckades med. Inte en skrynkla, bortsett från en liiiiten liiiten smakbit där nere i vänstra hörnet. Få se vad bisin min har att säga om den här. Hoppas att han inte tycker att den är för kompakt eller för saltlös!

  • Mr J gillade vår skinka och tog med sig hem flera skivor. Tack för det. Nu kanske jag inte alls behöver göra skinkpajen, som bisin min och äldsta sonen har tjatat om hela veckan.

  • Hade yngsta och äldsta sonen vid matbordet och traditionsenligt serverades här texmex.

  • Jag har kommit på det perfekta sparprogrammet för år 2023: Varje gång jag har stickat upp ett nystan, så lägger jag 10 € i en burk! Nu gäller det att då gå på jakt efter den perfekta glasburken och ställa den mitt på bordet. Kanske jag skulle satsa på en sån där glasburk från Riihimäki? Eller har ni något annat förslag?
    Och lugn, bara lugn, för säkerhets skull lägger jag skuldsedlar i burken, inte riktiga pengar. Jag misstänker skarpt att bisin min skulle tömma burken med jämna mellanrum om jag sparade pengar där.
    Men nu kommer vi till den viktiga frågan: Ska smårestgarnsnystan också räknas? Eller endast hela nystan?
Nu önskar jag er alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!


4 kommentarer:

Österbottningen sa...

Ett riktigt Gott nytt år till dig med✨

Inge sa...

Tack! 🎉

Inge Ekholm blogg sa...

Jag tycker smårestgarnsnystan kan räknas med.
Önskar er ett gott lyckligt nytt år. Jag o Ludde o Klaus 🍀💫

Inge sa...

Tack! Det var snällt och joo, jag håller med, bäst att räkna in alla små restgarnsnystan också!