söndag, december 11, 2022

I kyrkan

I kväll vet ni, så har jag varit i kyrkan i norra grannkommunen. Inte direkt för att höra på julevangeliet, fastän det också lästes upp i kväll. Nej, jag var där för att lyssna på julmusik.

Den här gången var det manskören Sångargillet i Lappträsk, som uppträdde tillsammans med sex damröster. Fint och stämningsfullt. Nu har jag alltså två söndagar på raken lyssnat på körer, som framför julmusik. Ska jag tycka att det räcker nu för min del? Vad tror ni?

För övrigt, så vimsar jag hit och dit här hemma. Har liksom ingen ro att sitta stilla längre stunder och sticka. Och det beror på att jag inte vet om jag ska sticka på sockorna eller tomten. Till råga på allt, så kom jag idag på att hej, nu vill jag virka! Uj, uj, det här kommer att sluta med en sån katastrof, att alla mina projekt blir ogjorda. Inte särskilt fiffigt. Men sån är jag just nu, kan inte hjälpas.

Till råga på allt råkade jag titta in i en julgrupp på Facebook och där efterlystes tips på städordning, alltså var ska man börja och vad lämnar man till sist. Och vet ni, jag baxnade. De riktigt julfrälsta hade redan allting städat! Jag tittade förvirrat på alla våra dammråttor, vedstickor, sågspån, katthår och suckade djupt. Jag blev så konfys att jag var tvungen att gå in i hobbyrummet och flytta om lite garnlådor!
Men det var nog inte särskilt smart, för nu såg jag ju en massa intressanta garn, som... 🙈
Bäst att bara gå och lägga sig och fundera på torsdagens distansföreläsning i stället, glömma allt vad garn, stickor och virknålar heter. Ja, och städning med för den delen.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon, men var ändå uppe före halvnio!

  • Fick inbjudan till julkaffe på julaftonsdagen. Tjohoo! Behöver inte göra någonting annat än åka iväg till västra grannstaden och sedan stiga till dukat bord. Vilken oerhörd lyx! Bisin min gruffade nog nånting om att man ska hållas hemma på julafton, men inte blir han ensam hem inte! Han gruffar liksom för saken skull. Lite så där Statler och Waldorf i Muppet Show.
    Äldsta sonen tyckte att jag måste ju åtminstone baka jultårtor och ta med eller varför inte koka en bondost. Nåja, få se nu sen. Huvudsaken är ju nog att få vara tillsammans och umgås. Ja, och förstås se barnbarnens vilda framfart bland julklapparna.
    Hoppas nu innerligt att alla hålla friska.

  • Äldsta sonen hängde andra maskinen med tvätt efter att jag hade tagit hand om den första. Jag jobbar hårt på att få korgen med smutstvätt tömd, men med dålig framgång. Knappt hinner jag lämna korgen och tvättmaskinen, så är den åter full.

  • En skön och stämningsfull stund i kyrkan. Tack till sångarna för den!
Och nu, nu är det dags att släcka ner här. Tidningstexten får vänta till i morgon. Snöoväder har utlovats, så få se nu sen hur det går med alla fina planer i morgon. Det kanske inte alls blir nån julbio med granninstitutet i morgon kväll. Håll tummarna att ovädret håller sig borta härifrån.

Önskar er en skön måndag. Stressa inte, julgubben kommer nog fastän ni inte har hunnit städa i precis alla skåp och lådor. Storstädningen kan man lugnt göra sen i januari när man har kastat ut julgranen och har kvar barren ända till midsommar!
Och är ni oroliga för att han inte kommer med klappar till er, säg bara till så kan jag hämta ett och annat garnnystan åt er. 


Inga kommentarer: