torsdag, december 01, 2022

Julen är räddad

Kära vänner, nu håller jag på att trappa ner inför jullovet. Idag avslutade jag två kurser i norra grannkommunen och klarade av höstterminens nästsista kvällsundervisning. Nästa torsdag är det dags för den sista jobbkvällen. Tjohooo!

Gårdagens mysterium är löst. Och per e-post har jag tackat Sibbo institutets rektor så hjärtligt. Det var alltså från Sibbo kommun julklappen kom. Att det blev lite trassligt med avsändaren rår inte kommunen för.

Med tårar i ögonen stod jag idag och tog emot så fina julklappar av mina kursdeltagare i den bästa av byar. Jag blev så rörd och omtumlad att jag hade riktigt svårt att klara av undervisningen i eftermiddagskursen. Kursdeltagarna har räddat min jul! Jag fick nämligen en kålrotslåda, en morotslåda, en potatislåda och en liten jullimpa. Allting hemgjort och bara att sätta i frysen, ta fram till julen och grädda i ugnen. En sån oerhörd lyx, som jag är innerligt, innerligt tacksam för.

Och så fick jag fem påsar av de här supergoda hembakta pepparkakorna.

Och som pricken över i:et fick jag ännu den här fina ugglelampan och det för att jag en gång under kursens gång sade att jag skulle ha velat ha en sån där pingvinlampa, som vi såg på Yle Arenan just då.

Ja, ni förstår att jag hade allt sjå i världen att inte börja storgråta av tacksamhet. Så fina julgåvor, som visar verklig omtanke och uppskattning. Stort, stort TACK!

Bra saker idag:
  • Att köra till jobbet i norra grannkommunen var som att färdas i ett vintrigt sagoland. Så vackert.

  • De fina julgåvorna jag fick!

  • Supergod servering i kurspausen bestående av smörgåsar med rökt vildsvinskött på. Så gott, så gott. Och chokladkaka och chokladkex till efterrätt.

  • Fick med mej hem av de goda smörgåsarna. Tack för det!

  • Hann ett snabbt varv till mataffären och fick bärhjälp av äldsta sonen.
Önskar er en fin fredag.
Själv ska jag ut och festa i morgon kväll om jag hittar kläder att ta på mig! Ni vet kvinnans eviga dilemma. 😊 Ja, och så behövs nånting också på fötterna. Utgår från att joggingskor inte precis är att rekommendera?


2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Det var/är du mångfaldigt värd, alla dessa julgåvor som du fick !!

Inge sa...

Tack!