tisdag, december 27, 2022

Som gjort för mej

– Är vattnet varmt, frågade jag i morse strax efter halvåtta då bisin min äntligen kom till köket.
– Hur så?
– Jag tänkte duscha.
– Varför det?
– För att bli ren förstås.
– Men vart ska du?
– Ingenstans.
– Men varför ska du då duscha?
– Jag vill vara ren, inte gå omkring och lukta surt. Så är vattnet varmt?
– Jo, jo, om två minuter.

Alltså, ibland förstår jag mej inte på manlig logik. Förstår ni? Jag menar, bisin min eldar och jag vill liksom bara veta om vattnet är tillräckligt varmt för en snabbdusch och så utsätts jag för ett regelrätt förhör. Och nej, jag slösar inte med vatten och jag duschar inte varje dag nu på vintern, så jag har nog ett rätt förnuftigt intervall mellan duschandet. Att jag är ledig ska väl inte betyda att jag ska sjava omkring här hemma i flottigt hår och lukta illa?

Idag har vi fått mera snö och så har det blåst rejält här på förmiddagen.

Så vare sig Tufsen eller jag ville bege oss ut i det där hundvädret. Jag funderade febrilt hur jag skulle blidka min nya klocka. I princip kan man ju ta språngmarsch på stället inomhus för att få alla sina steg, men det är nog lite småtråkigt. Tänkte att jag kan ju gå fram och tillbaka här i korridoren. Men så kom jag på att då får bisin min spader och undrar varför jag är nervös. Han tycker att man kan vara ute i väder, som väder bara man klär sig rätt. Mitt vandrande skulle också ha fått alla dammråttor att virvla omkring och en del av dem skulle garanterat ha fastnat i min näsa och jag skulle ha fått nysanfall av sällan skådat slag. Det som avgjorde saken var när jag tänkte på mina stackars nya tofflor. Inte vill jag ju slita ut dem på nolltid. Så nu får klockan vara hur sur den vill.

Jag satte mej därför lugnt i stickfåtöljen och höll sällskap åt Tufsen. 
Men sen tog lugnet slut och blodtrycket sköt i höjden. Jag skulle ju bara ha en vit rand på sockskaftet. Är det för mycket begärt? Varför trasslar alltid nystanen så här när man vill börja inifrån? Med den här takten kommer jag ju aldrig nånsin att få några sockor färdiga!

Kolla, som gjort för mej! Ett kryss med Jane Austen i senaste numret av Allers. Här kunde jag ganska direkt fylla i de gula rutorna. Men lugn, bara lugn, här finns nog tomma rutor kvar att grubbla över. Lite lessen över att Stolthet och fördom i BBC:s fina tappning inte sändes som maraton i år. Synd, verkligen synd, för jag skulle gärna se den på nytt. Lite fräckt att den kommer upp på Arenan när man googlar och sen finns den inte där ändå! Och nej, glöm filmen. Det är TV-serien med de där fina engelska skådespelarna, som är det enda rätta.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe före halvåtta!

  • Fick iväg årets sista reseräkning i morse. Skönt!

  • Har inte behövt laga mat idag heller. Tjohooo!

  • Började på sockskaft nummer två idag, då jag inte orkade med maskstygnen igår kväll. För mycket räknande för en kvällstrött hjärna. Inte blir det några maskstygn ikväll heller.

  • Var iväg ett snabbt varv till stan nu på kvällen tillsammans med bisin min. Kunde låta bli att köpa tomtar, som var nedsatta 60 %. Och till all tur var det mesta av julgodiset redan uppköpt, så jag frestades inte alls att köpa.

  • Hittade en liten födelsedagspresent till veckans födelsedagsbarn.
Min fina räv fick komma in nu på kvällen. Vill inte ha den ute i regnet. Dessutom ska min plåtlåda iväg till stan i morgon bitti.

Hoppas att ni får en fin onsdag!






Inga kommentarer: