tisdag, december 20, 2022

Give You My Heart

– Jag är en skicklig montör, sa bisin min stolt igår mitt på dagen då han kom hem från grannbyn. Och visst måste jag medge att han är skicklig, för lampan som gav felkod i bilen och som gjorde att vi åkte västerut i förra veckan, den lampan fixade han igår.
– Sidu jag bytte bara givaren till censorn och så..., bubblade han ivrigt på. Men han tappade mej när han började räkna upp olika bildelar på finska. Jag har svårt nog att förstå vad de betyder på svenska, så glöm det. Nu talade han ju inte precis med mr J.

Att vi har en skicklig montör i huset märktes tydligt på avbrytaren till toan. Det syntes inte mycket vitt på den inte. Nej, där hade svarta handen minsann huserat. För att nu inte tala om den före detta gula handhandduken vid tvättstället! Men jag höll snällt tyst. Bilen var ju i alla fall fixad och jag hoppas innerligt att det svarta försvinner i tvätten.

För en vecka sedan tog jag fram julrött bomullsgarn och guldfärgat tunt effektgarn och så satte jag igång och virkade.

Modell: Give You My Heart från Garnstudio
Garn: Tennessee från Novita och 10 Shiny Shades Concept by Katia
Åtgång: 42 g
Virknål: Nr 3½

Och vad gör jag då med sju röda virkade julhjärtan?
Jo, jag fixar små julpåsar åt mina kolleger! Så roligt att kunna ge och göra dem glada. Och riktigt, riktigt roligt att virka. Jag hade nästan glömt bort den glädjen efter sommarens dopklänning! Jag hade också glömt bort hur mycket jag tycker om det där Tennesseegarnet. Synd att det inte tillverkas längre.
Bisin min tyckte förstås att jag inte var riktigt klok, för det tog ju sin lilla tid att först virka, sen fästa garnändarna även om det till all tur endast blev liksom två/hjärta och sen fixa påsarna, så mitt i allt var det redan midnatt. I varje påse fanns det exakt lika många karameller. Sånt sitter i ryggraden sen barnen var små och allting skulle delas rättvist. Det skulle ha varit kul att ännu kunna slänga med en mandarin, men sådana hade jag tyvärr inte hemma just då. Och nu är dom förresten också uppätna!

Och på tal om tillfälligheter, julpåsarna fick alltså mina kolleger på höstterminens sista veckomöte 14.12. Gissa vilket mönster, som uppenbarade sig i Drops julkalender 2022 följande dag, alltså 15.12? Nå, förstås just det, som jag redan hade virkat! Kusligt?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon! Och jag sov igen ända till klockan nio och det fastän jag var före klockan 23 i säng!

  • Frukosten blev lååång. Det är så skönt att dricka sitt te långsamt, njuta av korsordslösande och inte ha bråttom nånstans alls!

  • Fick e-post med tack för höstterminen och fin feedback. Kunde andas ut av lättnad. Jag hade inte glömt att sända föreläsningsmaterialet till den deltagaren heller, fastän jag trodde det först. Det kan gå på tok när man kastar loss och bara ägnar sig åt stickning och roligheter. 😊

  • Ensam hemma idag och kunde njuta av tystnaden och stickning. Ja, jag struntade i att baka, som det var tänkt. Jag kom på att ingen ändå vill ha de där bullarna. Det räcker bra med julstjärnorna/jultårtorna. Och så finns det ju bagerier i stan!

  • Har nu ett sockskaft och en påbörjad häl och det är andra sockan, så den hinner bli färdig till julklappssäcken. Tjohooo! Det trodde ni inte!

  • Min optiker ringde. Jag får hämta brillorna i torsdag. Ska bli spännande att se hur det slutar.
– Du ser ut som Darth Vaders chef, sa bisin min idag då han kom hem från grannbyn och fick se mej sitta i stickfåtöljen i motljus med huvan uppdragen. Det är småkyligt att sitta stilla och sticka då termometern visar på 16 grader. Jo, nu sparas det liksom på ved i det här huset. En solidaritetsgärning med dem som värmer med el. Detta om man får tro bisin min.
Nu är ju bisin min inte så bevandrad i StarWars, som undertecknad, så jag avgav en mild protest:
– Men jag har ju inte röda ögon, så som Darth Sidious har!

Önskar er en riktigt skön onsdag. I morgon är det vintersolstånd, så nu går vi mot ljusare tider. Vi har klarat av vintermörkret. Tjohooo!



Inga kommentarer: