söndag, januari 02, 2022

Ett rött början

Oj vet ni, jag har sovit som en stock i natt från midnatt till halvsju. Så skönt. Halvsju var jag uppe och tassade runt ett varv, men tänkte att äh, det är ju söndag och kröp ner tillbaks under täcket. Ursprungligen tänkte jag bara ligga och dra mej en liten stund och sedan stiga upp. Men jag somnade! Klockan hann bli halvtio innan jag var uppe igen. Ljuvligt, även om det kändes som om halva dagen hade gått. Nu har jag i varje fall hunnit få igång både diskmaskin och tvättmaskin.

Sent igår kväll lade jag upp 96 maskor för en ny stickning:

Ett litet rött början alltså. Håll tummarna att det går bra, för jag gjorde en mycket slarvig provlapp eftersom jag var så otålig. Och jag är verkligen osäker på hur jag ska kunna sticka med en 80 cm lång rundsticka efter den här resåren. Redan den här 60 cm verkar vara lite för stor. Hmmm...
Och det värsta av allt, jag har bara två nystan av det här mjuka och sköna garnet. Så det skulle vara viktigt att få det rätt genast.

Nu skulle jag ju inte ha lust med något annat än den här röda stickningen, men jag måste nog fixa till söndagsmiddagen också. Det är slut på förra veckans rester, alltså rester från ifjol. Och idag passar det väl bra med stek, söndagen till ära?

Önskar er en riktigt skön fortsättning på söndagen!


Inga kommentarer: