torsdag, januari 20, 2022

Mums i repris

Igår var jag iväg skurrande till stan med min bil. Vi hade veckomötet på jobbet ansikte mot ansikte. Det kändes ovant med bilen, för det var först andra gången i år jag var ute och körde. Det är ju liksom ingen idé med bil nu just, för vart ska man åka? Därför har äldsta sonen fritt fått disponera min bil när han åker till och från jobbet. Nån måste vara på plats där han jobbar. Allt går ju inte att sköta på distans.

Apropå distans, själv har jag kunnat glädja distanskursdeltagare. Igår hjälpte jag en att hitta en bortappad e-bok, som var inköpt och betald för. I måndags hjälpte jag en deltagare i nöd att hitta sina foton och återställa dem från papperskorgen. Det känns härligt att kunna hjälpa och glädja uppgivna kursdeltagare, som nästan är färdiga att slänga ut hela datoreländet. Så fint att den här distansmöjligheten finns nu när det inte går att hålla närundervisning.

På hemvägen igår kurvade jag via mataffären för att komplettera baslivsmedel som tagit slut, bland annat yoghurt. Den här gången blev det naturell laktosfattig i en liters förpackning. Perfekt för frukost eller lunch tillsammans med bär från frysen och granola från skafferiet.

Men vet ni, på natten började jag fundera på om det är nån skillnad på grekisk yoghurt och turkisk yoghurt. Kanske inte så bra att fundera så mycket innan man ska somna, men utbudet av yoghurt överväldigade mej igår. Det finns alldeles för mycket att välja på.
Så vad är då skillnaden mellan den grekiska och turkiska yoghurten? Visst går det väl lika bra att baka det här yoghurtbrödet med grekisk yoghurt också? Och den här citronkakan med turkisk yoghurt? Det kan väl inte vara nån skillnad? Ska vi testa?
Ajjo, och så finns det ju dessutom bulgarisk yoghurt! En sådan amatör i köket som undertecknad blir ju helt konfys. Men, som vanligt har Google ett svar på detta synnerligen intressanta spörsmål. Det är, hör ni, skillnad på grekisk och turkisk yoghurt! Så då var den gåtan löst!

– Du ska int hämta sånt där till det här huset, sa dubbelmorfar igår kväll och pekade lystet på förpackningen med...

... fastlagsbullar. Trots förbudet att köpa dessa mumsiga saker, så nog lät han sig väl smaka. När han fick reda på att fastlagstisdagen är första mars, så blev han lite knäsvag. Hans tossiga gumma hinner ju köpa en massa bullar ännu om det ska fortsätta så här! Märk väl köpa, inte baka!
Till skillnad från den förra bullen, som var från det lokala bageriet, så är den här från det stora bageriet, som börjar på F.

Önskar er en riktigt skön fortsättning på torsdagen.
Själv ska jag jobba lite ännu, för snart är det dags för nästa pass med digistöd på distans.


Inga kommentarer: