torsdag, januari 27, 2022

Virkad rund liten pink matta

Man ska inte vara snabb, åtminstone i dessa tider. Precis när jag fått iväg alla meddelanden om att kursgånger för körerna behöver flyttas framåt ytterligare en gång, så kommer det meddelande på WhatsApp att nu öppnar allting och vi får alla hålla närundervisning. Tja, nu kommer jag nog inte att ändra på nånting mera, så körerna får komma igång en vecka senare än vi andra.
Tjohooo! Närundervisning i nästa vecka. Härligt!

Jag har suttit alldeles för länge vid datorn idag igen, så nu värker axlar och nacke. Och ännu har jag lite jobb kvar att göra här på datorn. Suck!

Dagens bästa: Har talat i telefon med en vettig människa, alltså med stickväninnan B. Och det är så härligt att få prata gran, stickor, livet osv. Och nu vet ni, nu är jag uppdaterad för hon berättade att det öppnar en ny garnaffär i västra grannstaden, en godisbutik för stickare. Jag som vet hur krångligt det är med parkeringsplatser i den där staden kollade ju direkt upp adressen. Och jo, där finns en betald parkeringsplats mitt emot om jag inte är helt ute och cyklar. 
Stickväninnan B har en snäll man, för han var redan på väg med henne till den nya affären! Tänk och dubbelmorfar som bara ska till en massa konstiga affärer med reservdelar och sånt tjafs!
För övrigt så är stickväninnan B och jag sällsynt överens om att man måste få klappa på garnen innan man köper dem. Det är knepigt med webbhandel då.

Jag fick en beställning på en pink rund matta till vardagsrummet i Barbiehuset, så i måndags virkade jag lite runt, runt. Och så här blev det:


Modell: Virkad rund matta, modellen helt från eget huvud.
Garn: Tennessee från Novita
Åtgång: 12 g
Virknål: Nr 3½

Jag försökte fråga dubbelmorfar hurudan kant mattan skulle ha, men han var inte till stor hjälp, tyvärr. Så först virkade jag endast smygmaskor runt för att få en fin kant. Men sen rev jag upp och gjorde en "knottrig" kant för att få lite mera liv i mattan.
Härligt garn, men det delar sig och sånt är inte kul. Vilken tur att jag hade en liten pinkfärgad rest kvar i alla fall.

Ha en riktigt skön fortsättning på kvällen.
Jag ska jobba liiite, liiite än, men sen blir det till att lägga upp maskor för ett nytt projekt. 


Inga kommentarer: