söndag, januari 23, 2022

Snurrigt

I natt hade jag svårt att somna. Det är ovanligt för mej, men igår kväll lade jag mej nog på tok för tidigt. Dessutom surrade och snurrade det i huvudet. Tankarna pilade hit och dit, som ladusvalor om somrarna. Nej, nej, det handlar inte om någon fysisk åkomma, utan det handlar om stickiver. Jag var så uppe i varv och skulle ha velat fortsätta sticka på mitt nuvarande projekt. Men man måste ju vara lite förnuftig, åtminstone försöka, och inse att man kan inte sitta och sticka hur länge som helst.

I morse försåg jag mej med en rejäl tallrik...

... med yoghurt. Här har jag släppt alla funderingar på om det ska vara grekisk eller turkiska yoghurt. Det här är helt enkelt ekologisk naturell yoghurt med frysta blåbär, hallon och jordgubbar samt frukostflingeblandning eller kanske snarare mysli. Jag inbillar mej förstås att det här är hälsosamt, men jag är mycket osäker på den punkten, för det här är gott. Vanligtvis smakar det hälsosamma pyton!

En smärre katastrof uppstod här på förmiddagen. Dubbelmorfar skulle prompt in i hobbyrummet, trots att jag bönade och bad att han skulle låta bli. Jag kunde gå och hämta det han ville ha därifrån. Men se nej.
Resultatet är nu det att han slängde omkring diverse projektkassar och placerade dem precis innanför dörren, så att det inte går att komma in där längre. Snyft!
– Du får sen städa upp allt det där, sa dubbelmorfar strängt.
– Men...
– Allt det som du inte får rum med i skåpen får du bränna upp.
– Nä, men det kan jag ju int för skåpen är redan fulla.
– Hur mycket garn har du riktigt köpt?
– Men allt det där är ju int garn. Jag sa ju att du int ska gå dit och rådda.
Suck och dubbelsuck. Och jag som borde in i hobbyrummet och leta efter en mönstertidning. Hur ska detta sluta?

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på söndagen. 


Inga kommentarer: