måndag, januari 17, 2022

Billiga bollar

Så där ja, nu börjar en fullspikad och intensiv arbetsdag vara över. En e-post blev oskickad, men jag har bestämt mej för att inte sitta och arbeta efter klockan 16 om det inte är absolut nödvändigt. Och det är det inte idag, men nog både i morgon och i onsdag, så dit for den principen. Knappt hade jag ens hunnit vara bestämd med mej själv innan jag gör undantag. Och jag som känner mej så lat, så lat.

Saker att glädjas åt idag:

  • Jag klarade av att handleda via telefon, vilket var ganska krävande med tanke på att datorn deltagaren jobbade på var 15 år gammal och talade tre språk! Digistöd på distans har sina utmaningar ska jag säga.
  • Fick igår höra av en bloggläsare att hon blir glad av att läsa mina skriverier. Tack för det! Så fint med feedback. Nu fortsätter jag frejdigt här med nya inlägg.
  • Jag hittade ett borttappat mönster idag. Tjohooo! Utan det där mönstret kan jag inte färdigställa ett projekt, som har legat i träda på tok för länge. Och kan ni tänka er, mönstret fanns precis på det säkra stället där jag hade lagt det! Vilken tur att jag har bra minne. Jag är evigt tacksam för att jag inte behöver städa här utan kan lugnt fortsätta i det totala virrvarret, som råder.
Ute har det blåst också idag. Igår tjöt vinden så att jag inte hörde när katterna ville in tillbaka efter sin nödvändiga utevistelse. Stackars katter. Tufsen piper så ynkligt att vinterstormens tjut dränker hans ynkliga jamanden. Lurvinge å sin sida ids inte ens jama, hon krafsar på ytterdörren och tror att vi hör henne. Men så skarpa öron har vi då inte.
Snön har virvlat över åkrarna idag och vissa ställen har små tromber uppstått. Häftigt skådespel i naturen.

Förra veckan i torsdags var jag tvungen att följa med dubbelmorfar och hjälpa honom med en grej. Jag var ytterst ovillig, så han försökte locka mej med löfte om att få besöka stora varuhuset i väst. Nå, det var inte särskilt attraktivt för mej det heller, för vad behöver nu jag köpa? Just inget, när jag inte ens behöver köpa garn!
– Köp billiga bollar, sa dubbelmorfar då jag steg ur bilen och frågade vad han ville ha.

Och jadå, billiga bollar köpte jag några förpackningar och så en sån där fettgrej att hänga upp i trädet.

Såna här fettkottar brukar fåglarna gilla skarpt. Stora varuhuset hade -20% på fågelmaten förra veckan. Och nyss såg jag på veckans reklamblad att de fortsätter med samma procent ännu den här veckan, så passa nu på att ta hand om småfåglarna!
Och jodå, jag vet att präktiga marthor gör fågelmaten själv, men som sagt, just nu är jag på tok för lat för det. Nån annan får vara Martha så är jag Maria och båda är vi lika bra, inte sant?

Och så var jag tvungen att investera 3, 99 € i två par strumpor. Jag vill ha strumpor med lös resår och tydligen vill karlarna också ha det, för alla mina svarta strumpor med lös resår har försvunnit från torkställningen! Jag hoppas att dom inte vågar sig på att ta de här rosa strumporna också!

Förstås måste jag ju också köpa Allers för hjärngymnastikens skull. Nog för att det borde vara förbjudet att i korsorden ha sådant som en stackare som jag inte ens vet hur stavas. Vad hjälper det då att jag nog vet svaret? Nå det finns ju alltid möjlighet att googla, fast det är ju sista utvägen.
Riktigt modesta inköp vecka två, eller hur?

Nu önskar jag er alla en riktigt fin ny vecka.
Själv ska jag ta hand om disken och sedan sticka vidare på mitt nya projekt.




Inga kommentarer: