tisdag, januari 25, 2022

Rävsockor

I fredags, alltså i förra veckan, fick jag färdigt stickat ett par barnsockor. Det går ju inte an att endast M får sockor, så utan att ha kollat desto mera med vare sig modern eller den yngre dotterdottern började jag sticka på ett mönster jag tyckte såg trevligt ut.

Och kära nån, glömt var allt prat om att inte ge sig i kast med mönsterstickat. Detta för att undvika allt fästande efteråt. Det är mycket roligare att festa med e än med ä!

Modell: Kettusukat i Käsityön ABC nr 22 sidan 62
Garn: 7 bröder från Novita
Åtgång: 72 g
Stickor: Nr 3 och 3½

Jag förstod inte riktigt hur hälen skulle stickas, så jag stickade min vanliga förstärkta häl. Ibland är det svårt att läsa beskrivningar på finska. Tåhoptagningen förstod jag mej inte heller på, så jag körde med den vanliga stjärnvarianten. Jag tror att den heter så på svenska, eftersom den heter tähtikavennus på finska.

Visst ser man väl att här är det rävar på skaftet? Lätt mönster, som i princip gick fort att sticka även om jag på den andra sockan fick sticka bakåt två gånger då jag var lite ouppmärksam och tittade på tv mellan mönstervarven.

Mönster betyder förstås extra mycket att fästa... och det är nu inte riktigt min grej!


Nu får ni ha det så bra!
Själv ska jag sticka färdigt en tumme, fästa garnstumpar igen och så kanske, kanske sticka en provlapp för nästa projekt... Få se hur mycket jag orkar med. Det är tidig väckning i morgon, för det är min tur att stå för mötesdukningen och ordförandeskapet på jobbet. Där träffas vi ansikte mot ansikte.


Inga kommentarer: