fredag, januari 07, 2022

Skydd mot flygfän

Igår på eftermiddagen då jag stod vid spisen, ringde min telefon. I andra änden hördes en upprörd liten flickröst och det enda jag kunde uppfatta var dockan, ett ord som framkom flera gånger under samtalets gång.
Det var A, som saknade mommos docka, den docka A själv hade placerat i mommos famn på julafton och sagt att får åka hem med mommo. Men ve och fasa, nu var den borta! Den låg i mommos säng fastän A behövde den omedelbums. "Mommo e dum", fick jag höra och gråt och skrik. Till saken hör att A fick en ny docka till julklapp och vi vuxna dumt nog tänkte att hon nu var redo att avstå från åtminstone en docka. Modern börjar liksom ha tillräckligt av dem även om det förstås är roligt att klä på dem och natta dem, mata dem och bada dem. Det som skiljer mommos docka lite från mängden är att den har en mjuk tygkropp och att den kan gråta och skratta och jollra.

I fredags för en vecka sedan, på självaste nyårsdagens eftermiddag, fick jag färdigt ett litet projekt från förra året:

Modell: Virkat skydd mot flygfän, modell 52 i Kauneimmat Käsityöt nr 4 2020
Garn: Cotton 8 Junior Mayflower
Åtgång: 8 g
Virknål: Nr 3

Varför i hela världen jag lämnade sista varvet med pärlorna ogjort i augusti förra året har jag ingen bra förklaring på. Jag borde nog alltid, alltid slutföra alla projekt, så de inte blir kvar och hänga på det där sättet. Men sen får jag någon ny idé i huvudet eller ser ett mönster jag vill prova på omedelbums.
Det här blev förra årets sista projekt.

Inte riktigt aktuellt med med sådant här insektsskydd nu just. Men jag är i alla fall redo för terrassen, sen när det blir säsong!

Ha nu en riktigt skön fredagskväll.



Inga kommentarer: