onsdag, januari 05, 2022

Furstlig frukost

Håhåjaaa, idag har jag jobbat hela dagen framför datorn och det trots att jag officiellt är jullovsledig. Jag startade med att delta i ett distansmöte och sedan rullade det på med flyttande av kursstarter, e-post och sms. Nu hoppas jag att jag har kommit ihåg alla olika datum och fört in dem, så att allting stämmer och finns på rätt ställe.

Tur att det är en röd dag imorgon och ledigt så där riktigt på riktigt. Jag planerar lite smått att göra precis ingenting då. Men få se nu, kanske jag hittar på något ändå, något smått, som inte har med datorer alls att göra!

Sticklägret, som jag skulle ha gått på nästa veckoslut är flyttat till april. Hoppas att det faktiskt kan hållas då, för förra vårterminen var ju närundervisning inte alls tillåtet på grund av coronan. När jag läste dagens tidning, såg jag att det var många möten och evenemang, som var inhiberade på grund av pandemin. Sorgligt, men inte mycket att göra åt.
Igår när jag rusade igenom stora varuhuset i väst på jakt efter varvräknare (nån har slarvat bort mina!), så var jag ju farligt nära garnhyllan och där såg jag att vissa hyllsektioner gapade tomma. Där stod en skylt med info om att garnet inte finns att tillgå på grund av produktionstekniska skäl. Hoppas att coronan inte tagit garnproducenterna också! Illa nog med att sjukvårdspersonal och personalen i livsmedelsaffärer insjuknar och bortfallet blir så stort att all service inte kan tryggas.
Lite smått garderade jag mej igår genom att storsatsa och köpa hela fem burkar ärtsoppa. Så en liten tid framöver klarar vi oss här om livsmedelsbrist uppstår.

Tur att jag satsade på en furstlig frukost i morse. Den gjorde att jag har klarat mig hela dagen. Och som ni ser, runebergstårtorna finns redan i affärerna, trots att det är en månad kvar till själva runebergsdagen.

Ha en riktigt skön helgkväll och njut av livet.


Inga kommentarer: