torsdag, januari 13, 2022

Hål överallt

– När du är färdig med det där ska du sen fara och duscha, sa dubbelmorfar åt mej i morse, där jag satt vid matbordet och deltog i ett jobbmöte på distans.
Ha, har man hört på maken! Han bestämmer när jag ska gå i duschen! Visst börjar det här gå för långt? Månne han tyckte att jag såg för smutsig ut? Eller jag kanske luktade surt? 
Extra roligt skulle det ju ha varit om han tyckte att jag behövde gå i duschen för att vi skulle iväg ut på äventyr. Men så är det förstås inte i dessa coronatider, då det är bäst att hålla sig hemma. Inga äventyr här alltså.

För det mesta brukar dubbelmorfar tycka att jag duschar för ofta. Och då brukar jag ge honom en kort lektion i hur den personliga hygienen borde skötas. Han påstår dock att en karl ska lukta motorsåg och svett på vintern och prutt och öl på sommaren. Huhuh! Det är nog inget för mej. 

Här i huset är det hål överallt och då talar jag inte om durkslaget eller silen. Nej, hålen har drabbat ett livsviktigt plagg, nämligen sockan!

Dubbelmorfar har ett rejält hål på hälen. Jag har högtidligt lovat lappa sockan, så fort han hittar min stoppsvamp! Eller nåja min och min, någon stoppsvamp överhuvudtaget. Och schhh, säg inte åt honom att jag nog kan stoppa med en tomflaska av glas som stöd. Det är alldeles onödig kunskap för honom att belasta sitt huvud med.
Den där sockan har min hulda moder stickat i tiderna.

Här är det riktigt illa! Mina egenhändigt stickade sockor åt mej själv. De första jag någonsin stickade enligt ett engelskspråkigt mönster. Jag använde Drops Fabelgarn.

En del hål ingår i mönstret, men de större hålen ska nog inte vara där och inte heller de där hålen i skaftet. Inte så mycket annat att göra med de här än att elda upp dem. Snyft.

Mina färggranna och sköna nattsockor är också fulla med hål. Och de här borde jag nog lappa, för de här är en gåva av min hulda moder.

När man ser de här hålen, så kan man tro att jag inte alls visste om att förra årets hantverksteknik var Lappa och laga. Årets hantverksteknik är Färga med naturfärger. Det har jag ju nog inte stor nytta av i det här fallet. Måste väl leta reda på min stoppsvamp nu, inte sant?

Önskar er en riktigt skön torsdagskväll.





Inga kommentarer: