fredag, januari 21, 2022

Postdag

Igår var det postdag här hos oss. På tisdagar körs inte posten ut. Hur det är idag på fredag vet jag inte. Det känns konstigt att det inte kommer post varje dag. Jag har bott granne med både postkontoret och andelsmejeriet när jag var barn. I postkontoret var det en speciell doft och det var alltid spännande att gå dit. Morfar skickade vykort och flygpost från alla världens hörn när han seglade på de sju haven. Hmm, är de faktiskt sju till antalet? Eller är det nånting man enbart säger?

I går fick vi alltså tidningen i postlådan och jag fick den här:

Mästarkryss nummer ett för detta år. Jag har inte vågat öppna den ännu för då skulle jag garanterat fastna  i något huvudbry. Tyvärr tror jag att detta nummer blir det sista, för prenumerationsavdelningen har tappat bort min betalning från i somras och skulle vilja ha en ny betalning för detta år. Jag vägrar blankt att betala dubbelt pris och nu ångrar jag mej lite smått att jag förlängde prenumerationen i somras. Månne jag skulle orka bomba prenumerationsavdelningen med e-post och klaga tills jag får något svar. Eller ska jag bara låta dem vara i fred? Eller kontakta konsumentverket i Sverige och klaga? Suck!
Vet inte om man kan köpa den här tidningen i lösnummer här i våra trakter. Nästan alla affärer har minskat på sina tidningshyllor. Ååååh, jag kan bli alldeles lyrisk då jag tänker på tidningshyllan i Sokos i Borgå förr i världen. Där hittade man vilken tidning som helst vare sig det gällde it-teknik, handarbete, motorsport eller korsord. Men se den tidningshyllan är också försvunnen och att ta sig till Akademen i huvudstan är på tok för långt för mej. Och vem vet, deras tidningshylla har kanske också krympt? Kan det vara digitaliseringens fel att tidningshyllorna nästan försvinner? Men jag vill inte ha korsordstidningen digitalt, inte handarbetstidningar heller för den delen. Så det så!

Nu önskar jag er en riktigt skön fredag.
Själv ska jag inta lunch, nån sorts, och sedan hälla en kurs på distans innan jag kan kasta loss för veckoslutet.


Inga kommentarer: