måndag, januari 24, 2022

Tidningar, tidningar, tidningar

Så där ja, nu får det vara slut på arbetsdagen, för klockan är halvfem. Vi är redan inne på fjärde veckan och tiden går alldeles för fort om ni frågar mej. Men så är det väl alltid när man har trevligt? I princip borde det ju bli mycket mera tid över när undervisningen nuförtiden sker hemifrån. Det är ju rena rama tidsinbesparingen att inte ha arbetsresor.

Idag på förmiddagen höll dubbelmorfar på att skrämma slag på mej. Jag hade handledning på distans och hörde att han sa:
– Hej då, nu far jag.
När jag var färdig med distansuppdraget gick jag mot datarummet och plötsligt stod där en karl. Huuu! Vad rädd jag blev. Dubbelmorfar hade kommit in "garagevägen" utan att jag märkte nånting. Det är så när man är djupt koncentrerad på jobbet. Jösses, sån hjärtklappning jag fick. När han sedan åkte 
iväg på riktigt, så kollade jag minst sju gånger att dörrarna var låsta. Hit ska inte karlar komma flera gånger och skrämma vettet ur mej!

Mina inköp vecka tre är inte direkt något att skryta med. Nej, tvärtom så borde jag nog inte alls säga ett knyst om dem, men...

I tisdags var jag iväg till R-kiosken i stan för att uträtta ett ärende åt dubbelmorfar. Kön var lång, så jag tänkte att jag kan ta en snabbtitt i tidningshyllan istället för att stå helt sysslolös och vänta.

Eftersom det var tisdag så hade Allers nummer 4 kommit ut. Och förstås måste jag ju ha den tidningen. Om inte för korsorden, så åtminstone för den söta stickade kaninens skull. Och apropå korsorden, den senaste James Bond skådespelaren förekommer i hela tre av kryssen i kryssbilagan! Undrar om det är ett misstag?

Hittade också den här lilla socktidningen, som jag absolut måste ha.

Sen blev det lite bråttom, för nu måste jag fort kila in i kön innan det kom flera kunder, så i hastigheten nappade jag åt mej den här:
När jag sedan stod i kassan och skulle betala såg jag att, milda makter, jag hade köpt en mattidning! Det var ju inte alls meningen. Vad ska jag med en mattidning till? Jag hade endast sett "Nopeat & helpot",  snabba och lätta, och trodde förstås att det handlade om en ny mönstertidning. Jag iddes inte krångla med den unga gossen bakom disken och att gå tillbaka till tidningshyllan var det inte ens att änka på. Då skulle jag ha fått stå i kö minst en halvtimme till. Så jag betalade snällt och lommade iväg till bilen.

I onsdags kurvade jag ju via mataffären på hemvägen. Och nu, nu fick jag tag på den...
Snabba stickningar! Det är något för mej det. På något sätt tycker jag nog att pärmbilden motsäger budskapet om snabba stickningar, för de där sockorna går nog inte snabbt att sticka. Åtminstone inte för mej.

Igår var min nya mössa första gången iväg till stan. Den uppförde sig riktigt exemplariskt, men det gjorde inte jag!
Jag spurtade på med bra fart och rundade gångarna med glans. Hur det nu var så hamnade jag vid gången med garnhyllan. Nuförtiden är den rejält nedbantad. Jag tog sats och tänkte skutta förbi då jag i ögonvrån fick syn på röda lappar. Jag tvärnitade och backade, rundade hörnet och gled in framför garnhyllan. Och mycket riktigt -30%. Tyvärr hittade jag inga strumpstickor i trä, men nog en massa annat:

En sax! Kan man väl inte ha för många av, eller hur?

Och den här förpackningen måste jag ju bara ha, inte sant? Ser ni där, en grön varvräknare! Precis det jag varit ute efter hela året! Sen är här två nålar, en maskhållare, en flätsticka, ett måttband och en virknål. Tjohooo!


Tyvärr råkade jag få syn på de här tre nystanen på den nästan tomma hyllan. Förstås måste jag ju ta hand om dem. De har ju precis rätt färg om ni frågar M.

Och när jag böjde mej ner så hittade jag de här två ensamma nystanen på allra nedersta hyllan. Och fortfarande i rätt färg. På de röda prislapparna står det att man ska beakta dateringen. Men hur jag än vände och vred på de här grejerna, så hittade jag ingen datummärkning.

Förköpte jag mej? Njaa, tveksamt, visserligen ökade garnlagret med ett halvt kilo, men jag har varit flitig och gjort av med 450 g redan den här månaden. Så det tar ju ut varandra.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin ny vecka.
Själv ska jag ta hand om disken och sedan virka en liten matta till Barbiehuset. Fick en beställning i lördags. Få nu se sen när nån är på väg västerut så jag kunde leverera alstren.








Inga kommentarer: