lördag, mars 12, 2022

Arbetslunch

Igår satt jag i kabinettet på Zum Biespiel och planerade inför nästa läsår. Det är visserligen roligt att planera, men ack så svårt. Jag vill ju att kurserna ska vara till både nytta och glädje för deltagarna och förstås att kurserna blir av. Så vad intresserar inom IT just nu och nästa år? Hur ska vi kunna veta det i dessa tider? Nog för att jag vet vad som skulle vara nyttigt att kunna, men just det kanske inte alls intresserar.
Och sen är det förstås svårt att veta vad jag själv gör nästa år den här tiden. Jag fyller ju kalendern nu an efter, men vem vet vad som händer? Lite kusligt att ha saker i kalendern för ett år framåt om ni frågar mej. Egentligen borde jag ju vara van vid det här laget, men icke. Varje vår känns det lika skrämmande.

Det härliga igår var att vi blev bjudna på en verkligt delikat lunch. Arbetsluncher är sällsynta för mej som kommunalt anställd. Det ska ju sparas på skattemedel. Så det här var ett härligt undantag från vardagslunken. För ideandets skull är det bra att komma bort från den vanliga arbetsmiljön. Egentligen borde man ju resa iväg nånstans och ha ett helt veckoslut på sig. Då skulle man minsann hinna komma på finfina kurser. Å andra sidan, som sagt, man behöver ju deltagare för att kurserna ska bli av och då ska man nog inte ha alltför vilda idéer.

Till lunch valde jag Iberico Schnitzel. Riklig och verkligt god portion. Allting är ekologiskt i Zum Biespiel och här fanns förutom sallad och ärter rårörda lingon. Mums! De vegetariska alternativen är många de med. Enda svårigheten här var att från listan välja vad jag skulle äta.

Till eftermiddagsteet fick vi vår efterrätt. Supergod. En jordgubbsmoussetårta med stänk av citron på en glutenfri botten och organisk vaniljglass med citron. Restaurangen gör förstås sin egen glass. Här bakas också varje morgon supergott bröd av olika slag. Och finns det kvar får man köpa med sig hem och det gjorde jag förstås igår. Jag köpte ett foccaciabröd och ett mörkt bröd. Tyvärr kunde jag inte köpa med mej hem av den goda glassen.

Det är länge sedan jag har varit ute på restaurang och ätit, så det här var verkligt lyxigt och piggade upp livsandarna. Och det så pass mycket att jag igår kväll orkade lägga upp för mitt nya stickprojekt.

Nu är jag äntligen på g med det här projektet! Och det så till den milda grad att det var riktigt svårt att skiljas från stickningen i morse och bege sig iväg till jobbet. Till all lycka har jag så trevliga kursdeltagare att jobbet är en sån glädje. Idag bjöds vi på pensionärskaka i pausen. Och den var smaklig och god. Hon som bakat den sade att den är lätt och snabb att baka. Och det bästa av allt, ingredienserna är inte det minsta krångliga utan består av sånt man har hemma. Måste testas med det snaraste.

Nu väntar här matlagning, disk och tvätt, men kanske jag skulle hinna sticka pytte, pytte lite först?

Ha en fin fortsättning på lördagen och njut av det fina vårvädret.


Inga kommentarer: