Igår satt jag i kabinettet på Zum Biespiel och planerade inför nästa läsår. Det är visserligen roligt att planera, men ack så svårt. Jag vill ju att kurserna ska vara till både nytta och glädje för deltagarna och förstås att kurserna blir av. Så vad intresserar inom IT just nu och nästa år? Hur ska vi kunna veta det i dessa tider? Nog för att jag vet vad som skulle vara nyttigt att kunna, men just det kanske inte alls intresserar.
Och sen är det förstås svårt att veta vad jag själv gör nästa år den här tiden. Jag fyller ju kalendern nu an efter, men vem vet vad som händer? Lite kusligt att ha saker i kalendern för ett år framåt om ni frågar mej. Egentligen borde jag ju vara van vid det här laget, men icke. Varje vår känns det lika skrämmande.
Det härliga igår var att vi blev bjudna på en verkligt delikat lunch. Arbetsluncher är sällsynta för mej som kommunalt anställd. Det ska ju sparas på skattemedel. Så det här var ett härligt undantag från vardagslunken. För ideandets skull är det bra att komma bort från den vanliga arbetsmiljön. Egentligen borde man ju resa iväg nånstans och ha ett helt veckoslut på sig. Då skulle man minsann hinna komma på finfina kurser. Å andra sidan, som sagt, man behöver ju deltagare för att kurserna ska bli av och då ska man nog inte ha alltför vilda idéer.
Till lunch valde jag Iberico Schnitzel. Riklig och verkligt god portion. Allting är ekologiskt i Zum Biespiel och här fanns förutom sallad och ärter rårörda lingon. Mums! De vegetariska alternativen är många de med. Enda svårigheten här var att från listan välja vad jag skulle äta.
Till eftermiddagsteet fick vi vår efterrätt. Supergod. En jordgubbsmoussetårta med stänk av citron på en glutenfri botten och organisk vaniljglass med citron. Restaurangen gör förstås sin egen glass. Här bakas också varje morgon supergott bröd av olika slag. Och finns det kvar får man köpa med sig hem och det gjorde jag förstås igår. Jag köpte ett foccaciabröd och ett mörkt bröd. Tyvärr kunde jag inte köpa med mej hem av den goda glassen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar