onsdag, mars 23, 2022

En liten vit påse

Oj nej, på två dagar har jag inte stickat en endaste en maska. Inte virkat heller för den delen. I måndags kväll var jag så trött att jag bara inte orkade med mönsterstickningen i mitt nuvarande projekt. Och igår satt jag intensivt ända till klockan 23 och förberedde måndagens kurs. Inte bra, inte alls bra. Jag har lovat mej själv att inte sitta sena kvällar och göra kursförberedelser. Och tror ni att jag lyder? Jo, nej, som västnylänningen säger. Mitt i allt hade klockan rusat iväg, kvällen var förbi och sängen kallade.

Det fina igår kväll när jag kom hem närmare 20-tiden var att dubbelmorfar hade maten färdig. Han bjöd på spaghetti och köttfärssås och det var precis vad jag behövde igår då jag kom hem alldeles utsvulten.

I måndags för en vecka sedan var jag iväg till varuhuset i stan då jag kom hem från jobbet i västra grannstaden.

Från postautomaten hämtade jag ut en liten vit påse.

Förstås innehöll påsen några garnnystan. Jag hade ju glömt att beställa det där vita garnet förra gången! Jag kom på att jag inte riktigt tyckte om den där turkosa färgen bland det där gråa. Tycker att det blev för skrikigt, så därför beställde jag ett gult nystan istället. Det turkosa får sedan bli till sockor.

I den lilla vita påsen fanns också en sån här klickbar varvräknare, som tyvärr retar gallfeber på dubbelmorfar.
– Sluta genast med det där, morrar han när jag sitter i stickfåtöljen och klickar fram följande varv. Han tycker förstås att jag bra kan hålla mej till att dra streck för att räkna varven. Blää, säger jag bara.

Jag satsade också på rundstickor, så det inte uppstår kritiska situationer framöver. Nu har jag då satsat en mindre förmögenhet i rundstickor!

Sist men inte minst, så inhandlade jag en födelsedagspresent. Vad det är, är hemligt, så ni får en lite suddig glimt här av paketets baksida.

Nu får ni ha det så bra, så ska jag återgå en liten stund till min kursplanering. Men ikväll tänker jag inte sitta framför datorn hela kvällen. Nej, nån ordning får det nog lov att vara på mej med, eller hur?





Inga kommentarer: