måndag, mars 28, 2022

Ingen Allers

Vet ni vad? Oj, nu låter jag nästan som Tjorven, som alltid frågade: Farbror Melker, vet du vad? Men för att återgå till min fråga, så nej, hur skulle ni kunna veta att jag inte alls köpte någon Allers förra veckan! Det ni. Tror inte ens att dubbelmorfar har märkt någonting, så det är ju lite av en besvikelse. För en gångs skull tänkte jag vara förnuftig och köpa någonting helt annat istället...

... och så kom jag i onsdags hem med den här istället. Kluriga kryss stod det, men när jag väl var hemma, så läste jag att det var kryss på mellannivå. Och jag blev förstås smått besviken. Då i onsdags visste jag ju inte att jag skulle få den efterlängtade tidningen Mästarkrysset på torsdagen! Så tokigt det kan bli ibland.

Från affären nappade jag också den här kostnadsfria reklambroschyren. Bläddrade igenom den och tja... inte mycket där som jag behöver eller ens vill ha. Inte ens fast dottern tyckte att jag kan beställa via nätet, för att inte behöva åka in extra till västra grannstaden.

Idag har jag fått lära mej en ny sak, det finns krympelusar i garderoben!!! Visste ni det? Det är ena riktiga otäckingar, som gör att ens kläder krymper. Hittills har jag aktat mej nogsamt för pälsängrar och malar, men nu måste jag nog börja hålla ett öga på de där farliga lössen också. Enligt uppgift försvinner dom inte fastän man städar. Huu!

Igår skrev jag en att-göra-lista med 14 punkter. Idag har jag kunnat bocka av 4 punkter och förstås lagt till ytterligare en. Det händer liksom hela tiden på jobbet. Och nu börjar det just bli så där svårt att hålla reda på alla småsaker, som ska göras. Jag fick i alla fall iväg två reseräkningar idag. Nu återstår att göra ytterligare två till.

Från det ena till det andra, det här ångtåget går på Lovisa-Lahtisbanan och bland statisterna i tågvagnen kan finnas bekanta ansikten. Det sista är jag inte alls säker på. Amatörskådisarna är nog från Anjalankoski och Kerimäki. Men vem vet, ni får nu stanna musikvideon med jämna mellanrum och titta efter riktigt noga. Det finns ju en hel del amatör skådespelare här omkring också.
Hur som helst musikvideon är gjord med en stor portion humor och jag gillar den här musiken. Verkligen överraskande att det här är ett finskt band. De gör fina tolkningar av rocklåtar.

Nu ska jag bara fylla i dagböckerna för dagens kurser och sen krypa ner mellan lakanen.

Hoppas att ni får en fin vecka. Bry er inte om att det snöar och är kallt. Det är bara att ta fram vinterkläderna igen. Det finns ju inga dåliga väder endast dåliga kläder.


Inga kommentarer: