tisdag, mars 15, 2022

Lite överstyr

Igår klarade jag av veckans längsta arbetsdag med glans. Skönt att ha den undan. Den blir extra lång eftersom jag var iväg ända till Söderkulla i Sibbo. Men nu är det då tuta och kör som gäller. Två kortare arbetsdagar idag och i morgon, för att sen igen ha en längre i torsdag. Även om kurser nu dras in i rasande takt, så kommer det en hel del nytt i stället. Och bra så.

Förra veckan gick mina inköp lite överstyr. Jag skulle ju bara ha två rundstickor i grovlek 4½. Dessvärre finns stickorna ju i garnhyllans omedelbara närhet och...

... plötsligt hade jag de här tre nystanen med Nallegarn i min kundvagn! Visserligen följde jag rådet jag fick av min kollega i västra grannstaden: "Du får endast köpa garn om du vet till vad du ska ha det". Jo, jo, det här ska bli mönsterstickade sockor. Så det så, men lite onödigt inköp ändå även om jag saknar både svart och brunt i mitt digra lager. Det värsta är att jag nu har börjat tvivla på den där orange nyansen. Borde den kanske ändå vara grannare? Någonting mera åt det gula hållet?

Och jodå, en 80 centimeter lång rundsticka hittade jag i torsdags i varuhuset i stan. Men inte en 40 cm kort. Extra plus för att det står grovleken på den här stickan. Det underlättar mitt grävande efter rundstickor i den där råddiga lådan i byrålådan.

Jag var frustrerad över att inte hitta de stickor jag behöver, så jag tog ett varv via tidningshyllan och tröstade mej med den här virktidningen...

... och den här handarbetstidningen! Bättre tröst än godis och chips, inte sant?

Om ni tror att jag klarade mej utan förra veckans Allers, så glöm det. Jag har blivit beroende av A-korsordet. Kan inte hjälpas.

Nu ska jag inta lunch och sedan bege mej iväg till jobbet i västra grannstaden.

Ha det så bra!





Inga kommentarer: