torsdag, mars 10, 2022

Det där med provlapp

Har ni märkt en sak? Jo, ljuset återvänder. Det är ljust på morgonen och det är ljust på kvällen när jag kör hem om jag slutar jobbet före 18.30. Tjohoo!

Igår försökte jag bjuda till lite för att få igång stickivern, så jag satte mej ner och stickade en provlapp. Och det är en hel vetenskap ska jag säga! Och för mej gick det nu inte så bra. Provlappen stickad med stickor 3½ blev för liten.

Också provlappen på stickor nr 4 blev för liten. Ve och fasa! Vad skulle jag göra nu? Mina nyinköpta stickor passar inte till Jannegarnet! Åtminstone inte med mitt handlag. Suck, stånk och stön!

I morse vaknade jag tidigt och det på grund av att det ljusnar så tidigt. Innan jag åkte iväg till den bästa av byar i norra grannkommunen och undervisade, så hann jag lägga upp för en tredje provlapp.

Här har jag använt strumpstickor nr 4½ och åtminstone bredden stämmer så här långt. Men, men, jag har inte rundstickor i den här grovleken. Det verkar vara mer eller mindre en naturlag att det inte finns just de stickor jag behöver. Konstigt, inte sant?
Får väl lov att försöka få in ett besök i stora varuhuset i stan och hoppas på det bästa. Vet inte riktigt när och vart jag skulle hinna annars. Visserligen börjar jag jobbet först mitt på dagen i morgon, men jag samåker hem, så då är det raka spåret och inga strandhugg i garnaffärer även om jag råkar befinna mej i västra grannstaden. Och på lördagen är jag igen på jobb. Och tja, jag skulle verkligen vilja komma igång ikväll. Känns konstigt att inte sticka. Just nu behövs den meditationen mer än någonsin, eller hur?

Den här fiskade dubbelmorfar från vår postlåda igår. Jag bläddrade endast snabbt igenom den, för jag hade full stress med mina provlappar. Och jo, jo, jag vet, jag borde ha stickat större lappar och räknat maskorna, men... ja, alltså jag får spader med det där räknandet. Dessutom har jag nu gett upp idén om att sticka uggletröjan åt dubbelmorfar. Jag måste hitta ett annat intet ont anande offer! Så akta er bara!

Idag fiskade dubbelmorfar upp en blågul tidning från postlådan. Färggrant och snyggt, detta för att stöda Ukraina. Men kanske det kunde bli bestående, eller vad tycker ni?

Nu får ni ha en riktigt skön torsdagskväll, med eller utan stickning!




Inga kommentarer: