tisdag, mars 08, 2022

Virkad liten påskkorg

Glad kvinnodag! Hoppas att ni blir åtminstone lite uppvaktade i dessa jämlika tider. Hos oss syns ingen uppvaktning till ännu, men vem vet vad som händer. Det är mycket kvar ännu av dygnet.

Hos oss snöar det och jag som redan börjat tänka på att lämna vinterrocken och att lämna bort vinterstövlarna.

I söndags visste jag ju inte riktigt vad jag skulle göra efter att ha fått de där herrsockorna färdiga. Dubbelmorfar påminde mej om att min kollega hade namnsdag igår.
– Varför gör du inte någonting litet åt henne, frågade han hjälpsamt när jag satt och stönade och grävde i olika projektkassar med noll inspiration.

Sagt och gjort, bra idé, så jag började söka efter mönster på nätet. Det skulle ha tagit för lång tid att börja bläddra i mina tidningar. Dessutom var den tidning jag ville ha utlånad. Hittade några tänkbara mönster och gick sen till hobbyrummet för att gräva efter rätt sorts garn. Ni vet, det där garnet som man ju aldrig ändå har i lager! Det tog rätt lång tid, för jag hittade förstås så mycket annat intressant och var starkt frestad att börja på något evighetsprojekt istället. Till all tur kunde jag avhålla mej. Behöver inte flera oavslutade projekt än dem jag redan har. Så det så.

Garn: Miami från Novita
Åtgång: 10 g
Virknål: Nr 4

Trevlig liten virkning, som snabbt blev färdig, alltså precis vad jag behövde på söndagskvällen. Hjärtknapparna är faktiskt inhandlade i Chelmsford och nu var det första gången jag använde dem! Tänk att jag hunnit med en tripp till Storbritannien också. Just där och då var det fullt program hela tiden och rätt jobbigt att hänga med, men nu efteråt är det ett fint minne.

Ser ni så fint mönster det blev med varannan fastmaska som går ner i varvet under. Undrar om detta skulle kunna användas på större korgar också? Vem testar?

Förstås kunde jag nu inte ge en tom liten virkad korg, så jag fyllde den med ett chokladägg och några karameller. Ryms inte så mycket i en så där liten korg, men det är ju tanken som räknas eller hur?

Sen paketerade jag in korgen med innehåll i en smörpapperspåse och så en fin tygrosett, som pricken på i:et. Det är till att vara marthasmart ekologisk.

Jag lekte lite med tanken att virka många såna här små påskkorgar och ge bort dem i present, men jag tog mitt förnuft till fånga och tänkte att det kanske ändå är bäst att hålla sig till nyttigare saker. När jag hade gjort det beslutet, så hittade jag förstås ett helt gult nystan Miamigarn i en av mina många projektväskor. Men det får nog nu räcka med påskgrejer för min del. Tillsammans med den blåa hängkorgen anser jag nu att jag kan färga rutan för Påskdekorationer i min Handarbetsbingo rosa. Dessvärre är det ännu långt till bingo för min del.

Igår kväll var jag igen lite obeslutsam. Vad skulle jag göra, börja med en ny stickning? Ta itu med något ofärdigt? Sticka en provlapp inför nästa projekt? Virka sommarsjalen från 2018 färdig? Det lila sockbörjandet har nu kommit över hälen och nu ska det stickas runt, runt, runt tills lilltån täcks. Eftersom jag inte riktigt vet vems lilltå som ska täckas, så stickade jag endast några varv innan jag började gräva i projektväskan med den där sommarsjalen. Jag kände liksom för att virka. Men ve och fasa, jag vet inte på vilket mönstervarv jag blev i höstas då jag packade ner virkningen! Eftersom klockan vid det laget redan var 22, så var jag alldeles för trött för att försöka räkna ut var i mönstret jag fanns, så jag kröp ner under täcket med en bra bok istället. Få se hur det går med mej i kväll efter jobbet. Hoppas att jag är tillräckligt skärpt för lite virkning. 

Önskar er en skön fortsättning på tisdagen.

Själv ska jag nu förbereda torsdagens kurs innan jag åker iväg till västra grannstaden för mitt eftermiddags- kvällspass på jobbet där.






Inga kommentarer: