fredag, september 09, 2022

Drömhöst

"Så blir din drömhöst", stod det högst uppe på den veckotidning jag nappade med mej från stora varuhuset igår, då jag kurvade in där via på hemvägen från jobbet i stan.

Och Heikki Vesa vet nog eller åtminstone tror han sig veta. Själv är jag högst osäker på hur en drömhöst överhuvudtaget skulle se ut för mej och snart har ju halva september redan försvunnit. Så hur ska det gå? Heikki han uppmanar mej i hösthoroskopet att "nappa på alla chanser som kommer". Här vill jag genast protestera. Jag är inte alls pigg på att åka iväg längre än till Sibbo för att jobba.
Dessutom vågar han påstå att jag får "en rar kärlekslycka under en resa till ett soligt och varmt paradis"! Haaa, önsketänkande. Bisin min skulle aldrig flyga till södern. Så glöm det. Jag skulle nog inte heller flyga nånstans i dagens läge och absolut inte till värme. Så det så!

Vidare säger Heikki att om jag vill ha framgång i arbetslivet ska jag vara aktiv och snabb med att nappa på de chanser som kommer i min väg. Jag har kanske chans på ett arbete som har med resor och transporter att göra. 
Ha, ha, det skulle jag allt vilja se. Det är roande att läsa lite horoskop då och då.

I veckohoroskopet i samma tidning, slår dock Heikki huvudet på spiken då han säger att: "Du blir tydligen aldrig för gammal för att lära dig nytt och nu handlar det om en kurs i språk eller datakunskap". Hur sjutton kunde han veta det? Språkkursen borde ju börja i morgon, men än har jag inte fått någon inbjudan på e-posten. Behöver jag vara orolig?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Fick ändan ur vagnen och äntligen ordnat med hemförsäkringen, så att den motsvarar vår nuvarande situation. Hur kan det ibland vara så svårt att ringa ett enkelt samtal? Nå, jo, för att man hamnar i kö och inte riktigt vet vem man ska tala med. Annat var det förr då försäkringsagenten kom hem till en och man satt vid kaffebordet och i lugn och ro gick igenom villkoren och kunde ställa alla frågor så att man hade klart för sig också det finstilta i kontraktet. Dessutom kände man ju alltid åtminstone nån som jobbade på försäkringsbolaget. Och då visste man ju att man får bra service.

  • Ensam hemma mitt på dagen, så jag har kunnat njuta av stillheten och ron i huset.
Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll.


Inga kommentarer: