lördag, september 10, 2022

Rädda gurkorna!

Huuu, nu är det nästan mitt i natten och jag längtar till min säng. Men jag kan ju inte svika er, så det får bli några rader i all hast under fullmånens sken.

Bisin min plockade in kanske årets sista gurkor. Här är lite på ett kilo, så få se hur många gurkburkar det kan bli. Bäst att rädda gurkorna undan frosten. De har inte riktigt ork att växa till sig längre trots att bisin min snällt har bäddat in dem varje kväll och väckt dem genom att dra av täcket varje morgon. Antagligen räcker vare sig solen eller värmen till längre. Bäst att njuta av gurkorna nu så länge vi kan.

Jag har faktiskt haft lite sticktid idag. Tjohooo!
Men buäääh, när jag upptäckte det här vid raglanminskningen för ärmen. Har stickat några varv rätstickning där det borde vara slätstickning på den där ena maskan, så att det skulle bli snyggt. Jag kan tyvärr inte riva upp, för jag har endast två varv kvar till avmaskning och det här garnet delar sig så förskräckligt. Ska jag försöka sy på med maskstygn? Eller är det bäst att bara låta det hela vara? Eller ska jag virka ett hjärta eller en blomma och sy fast?

Suck, stånk, stön. Min sticklust försvinner med mindre. Tyvärr är beskrivningen jag följer så otydlig och det tog några varv innan jag förstod att avmaskningen inte ska stickas på samma sätt som kantmaskorna. Jag visste liksom inte ens att kantmaskorna skulle bli aktuella i den här raglanavmaskningen. Morr!

Bra saker idag:
  • Nybörjarkursen i spanska körde igång i morse. Det är riktigt, riktigt roligt, men det blir nog till att jobba, både med uttal och grammatik. Substantiven kan vara manliga eller feminina, verben kan förstås vara oregelbundna och ska böjas. Bokstäverna uttalas lite olika beroende på vad som följer efter och... ja du milde vad allt det finns att hålla reda på. Men hej, jag kan räkna till tolv. Vill ni höra? Jag kan alltså ge min telefonnummer till en spanjor! Varför jag nu skulle vilja göra det är för mej en gåta, men...
    Vi ska nu i veckan öva på talen och det spanska alfabetet. Och hemläxan är viktig om man vill hänga med.
    Skönt att kursen går på distans och jag inte behöver åka iväg nånstans. Skönt också att den går av stapeln kl. 9.30 - 11, så har jag resten av lördagen ledigt.

    Och så en aha-upplevelse, det är ju inte enbart i Spanien man talar spanska. Jag hade liksom glömt bort hela Sydamerika!

  • Blev bjuden på mat av nästyngsta sonen då han hämtade pitakebab från stan åt mej. Tack för det.

  • Han var här tillsammans med sin fru och dotter, så jag har fått umgås med Lillan. Den här gången pratade och skrattade hon, så att föräldrarna hörde det ända ner till bastun.

  • På kvällen dök yngsta sonen upp och vi åkte in till stan. Han bjöd på fetaostsallad till middag. Tack för det. Rena rama lyxen att inte alls behöva laga mat idag.

    Det var lugnt och rätt folktomt i stan. Annat var det då jag var ung och man samlades på och runt torget. Så vart har dagens ungdomar tagit vägen? Hemmafester? Med telefonen på sitt rum?
Nu är det dags för mej att krypa ner under täcket.

Önskar er alla en riktigt skön söndag. Hoppas att det blir lika vackert väder som idag!


Inga kommentarer: