söndag, september 11, 2022

Räddade solrosor

Som jag tidigare berättade, så har bisin min tagit som uppgift att rädda blommor och växter. Ja, och igår räddade han då gurkorna. De som ännu är ute ligger nu snällt inbäddade. Jag är lite skeptisk, men i detta sammanhang är det nog bäst att lita på honom.

Någon gång under försommaren upptäckte han att det stack upp plantor där fågelbrädet finns placerat på vintern. Han blev glad och tänkte att solrosorna skulle få växa där i lugn och ro. De skulle förstås få vatten och kärlek. Efter nån vecka märkte han att det dök upp något djur som glufsade i sig fröet och växterna började stryka med. Då grävde han upp plantorna och planterade dem i krukor.

Sen när de behövde större utrymme planterade han dem i säckar fyllda med mylla och omgärdade säckarna med grönt byggplast. Bra jobbat att kunna odla solrosor från fågelfrön! Som sagt, bisin min har gröna fingrar. Visst är det så att man kan lämna de här solrosorna på detta sätt och så får fåglarna igen något att kalasa på då vintern kommer? Det finns ju inga rönnbär, åtminstone här hos oss lyser rönnbären med sin frånvaro.

Bra saker idag:
  • Långsam skön frukost tillsammans med Allers A-korsord.

  • Äldsta sonen fixade mat och jag fixade disken och fick till och med på en maskin med tvätt.

  • Avslutade veckan med en skön stund i bastun i kväll. Så tacksam för att vi har vedeldad bastu, annars skulle det nog bli en alltför dyr njutning i dessa tider.
Önskar er alla en fin ny vecka!


Inga kommentarer: